Om de presentatie extra mooi te maken, kun je de ingrediënten in lagen in een pot doen. De afwisselende lagen sneeuwwitte skyr en kleurrijke bosbessensiroop, afgemaakt met havermout en een drupje ahornsiroop, geven een extravagant gevoel.
Als je het extra knapperig wilt, voeg dan wat gehakte amandelen of kokosvlokken toe. Je kunt ook een paar verse bosbessen toevoegen om de bosbessensmaak te versterken en voor een subtiele knapperigheid te zorgen.
Hieronder bespreken we een aantal veelgestelde vragen over het bereiden van bosbessencompote als topping voor skyr.
Ingevroren biologische bosbessen
|
200 g |
---|---|
Limoensap, sap ervan
|
½ |
Suiker
|
75 g |
Chiazaadjes
|
50 g |
Skyr naturel
|
450 g |
---|---|
Haver
|
3 el |
Ahornsiroop
|
2 el |
Met bosbessencompote als topping voor skyr heb je altijd een heerlijke, smaakvolle maaltijd bij de hand. De gemakkelijke compote is intens en barstensvol smaak, waardoor het een geweldige aanvulling is op de pittige skyr. Door hartige, aardse haver en rijke, zoete ahornsiroop toe te voegen, heb je een complete portie. De textuur is zacht, romig en licht kauwbaar - kortom: om van te watertanden.
Een zelfgemaakte bosbessencompote is altijd een goed idee. In dit recept voegen we chiazaadjes toe en als je het geprobeerd hebt, weet je waarom. Niet alleen zullen ze heerlijke vloeistoffen uit de compote absorberen, waardoor een aangename textuur ontstaat, maar ze zullen ook een milde nootachtige smaak aan het mengsel geven.
Als je op zoek bent naar andere manieren om je skyr te kruiden, zoek dan niet verder. We hebben een ruime keuze aan toppings die interessant voor je kunnen zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een topping van zomers fruit of deze variant met fruit en amandelen . Als je geen genoeg kunt krijgen van bosbessen, kun je kiezen voor dit recept voor sinaasappel en bosbes skyr topping .