Bosbessencompote als topping voor skyr

Bosbessencompote als topping voor skyr

Til je favoriete bowl met skyr naar een hoger niveau met een heerlijke topping van bosbessencompote. Het is gemakkelijk te maken en je kunt er in een handomdraai een heerlijke en bevredigende maaltijd mee samenstellen. We raden aan om het op een kom romige skyr te serveren voor een perfecte smaakervaring.
https://www.arla.nl/recepten/skyr-met-bosbessen-chia-compote-natuurlijke-havermout-en-ahornsiroop/

Bereidingswijze

Bosbessencompote
  • Verwarm ingevroren bosbessen op laag vuur in een pan. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  • Voeg limoensap en suiker toe en laat sudderen om de suiker op te lossen.
  • Haal de pan van het vuur, voeg chiazaadjes toe en roer.
  • Laat afkoelen terwijl je af en toe roert.
Serveren
  • Schep skyr in twee kommen en top af met een lepel bosbessensiroop, haver en ahornsiroop. Onmiddellijk serveren.
Eet smakelijk!
Tips

Om de presentatie extra mooi te maken, kun je de ingrediënten in lagen in een pot doen. De afwisselende lagen sneeuwwitte skyr en kleurrijke bosbessensiroop, afgemaakt met havermout en een drupje ahornsiroop, geven een extravagant gevoel.

Tips

Als je het extra knapperig wilt, voeg dan wat gehakte amandelen of kokosvlokken toe. Je kunt ook een paar verse bosbessen toevoegen om de bosbessensmaak te versterken en voor een subtiele knapperigheid te zorgen.

Vragen over bosbes compote topping

Hieronder bespreken we een aantal veelgestelde vragen over het bereiden van bosbessencompote als topping voor skyr.

Hoe lang is bosbessencompote houdbaar?
Je kunt bosbessencompote in een luchtdichte verpakking ongeveer een week in de koelkast bewaren. In de vriezer is hij 3-6 maanden houdbaar.
Kun je bosbessencompote maken met verse of ingevroren bosbes?
Je kunt zowel verse als ingevroren bosbes gebruiken voor compote. Als je verse bosbessen gebruikt, is de smaak waarschijnlijk uitgesprokener en de textuur iets steviger, maar je kunt ook prima ingevroren bosbessen gebruiken. Ze hebben ook een geweldige smaak en textuur en zijn gemakkelijker te vinden als de verse buiten het seizoen zijn.
Wat kun je combineren met bosbessencompote als topping?
In dit recept combineren we het met haver en ahornsiroop. Samen vormen ze een krachtige combinatie van texturen en smaken, die zorgt voor een bevredigende ervaring bij elke lepel.

Ingrediënten

Bosbessencompote
Ingevroren biologische bosbessen
200 g
Limoensap, sap ervan
½
Suiker
75 g
Chiazaadjes
50 g
Serveren
Skyr naturel
450 g
Haver
3 el
Ahornsiroop
2 el

Bosbessencompote als topping voor skyr met haver en ahornsiroop

Met bosbessencompote als topping voor skyr heb je altijd een heerlijke, smaakvolle maaltijd bij de hand. De gemakkelijke compote is intens en barstensvol smaak, waardoor het een geweldige aanvulling is op de pittige skyr. Door hartige, aardse haver en rijke, zoete ahornsiroop toe te voegen, heb je een complete portie. De textuur is zacht, romig en licht kauwbaar - kortom: om van te watertanden.

Maak een makkelijke zelfgemaakte bosbessencompote met chiazaadjes

Een zelfgemaakte bosbessencompote is altijd een goed idee. In dit recept voegen we chiazaadjes toe en als je het geprobeerd hebt, weet je waarom. Niet alleen zullen ze heerlijke vloeistoffen uit de compote absorberen, waardoor een aangename textuur ontstaat, maar ze zullen ook een milde nootachtige smaak aan het mengsel geven.

Als je op zoek bent naar andere manieren om je skyr te kruiden, zoek dan niet verder. We hebben een ruime keuze aan toppings die interessant voor je kunnen zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een topping van zomers fruit of deze variant met fruit en amandelen . Als je geen genoeg kunt krijgen van bosbessen, kun je kiezen voor dit recept voor sinaasappel en bosbes skyr topping .