Algemeen bloem
|
300 g |
---|---|
Bakpoeder
|
1 tl |
Zout
|
1 tl |
Boter, ongezouten en op kamertemperatuur
|
175 g |
Bruine suiker
|
270 g |
Eieren, kamertemperatuur
|
4 |
Sinaasappel (onbehandeld), fijn geraspte schil
|
1 |
Geperst sinaasappelsap
|
125 ml |
Melkchocolade
|
150 g |
---|---|
Gehakte pure chocolade
|
75 g |
Bruine suiker
|
5 el |
Gepasteuriseerde eierdooiers
|
2 |
Slagroom
|
50 ml |
Geconcentreerd sinaasappelsap
|
50 ml |
Ongezouten boter
|
25 g |
Er wordt vaak gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken en je hoeft niet verder te kijken dan deze sinaasappelcake om te weten dat dat waar is. Door de friszure fruitigheid te combineren met de weelderige smaak van chocoladetruffels heeft elke hap een smaak die moeilijk te beschrijven en bijna onmogelijk te weerstaan is.
Sommige smaken lijken haast letterlijk voor elkaar gemaakt te zijn, en bij deze heerlijk luchtige cake is dat zeker het geval. Met zijn friszure smaak van sinaasappels en volle, fluweelzachte smaak van chocolade garanderen we je dat je van deze cake nooit genoeg zal krijgen.
Wanneer een vruchtencake of warm kruisbroodje gewoon niet volstaat, kies je met dit heerlijke dessert voor een nieuwe traditie. Deze lekkernij is onweerstaanbaar voor zelfs de meest kieskeurige fijnproevers, en de smaken ervan doen genoeg denken aan Kerstmis en Pasen om makkelijk de nieuwe favoriet voor de feestdagen te worden.
De combinatie van sinaasappel en chocolade is niet nieuw. De smaakcombinatie gaat terug tot 1927, toen de eerste Jaffa Cakes werden gebakken, en is de inspiratie geweest voor alles: van ijs en brownies tot chocoladerepen en feestelijke cocktails. Als de hoofdbestanddelen van een cake komen deze twee ingrediënten echter het allermeest tot hun recht.