Sinaasappel chocobowl met skyr

Sinaasappel chocobowl met skyr

5 min.
Ga voor zoet en fris met je chocolade en sinaasappel topping voor skyr kommen. Deze kommen zijn geweldig omdat ze makkelijk te maken en veelzijdig zijn. Ze zitten ook boordevol smaak door de toevoeging van pistachenootjes en een drupje honing. Met onze heerlijk zoete en mildzure combinatie van chocolade en sinaasappel zul je zeker ontdekken waarom deze combinatie een echte klassieker is.
https://www.arla.nl/recepten/sinaasappel-chocobowl-met-skyr/

Bereidingswijze

  • Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine partjes.
  • Hak vervolgens de pistachenootjes en chocolade grof.
  • Schep skyr in twee kommen.
  • Verdeel sinaasappel, pistachenootjes en chocolade over de kommen en werk af met honing.
Eet smakelijk!
Tips

Om de heldere smaak en het aroma te versterken, kun je de schil van de sinaasappel aan de kom toevoegen. Roer het door de skyr of yoghurt of strooi het er gewoon overheen.

Tips

Voor een andere textuur kun je de chocolade ook kort smelten en als saus gebruiken. Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Je kunt overwegen om wat sinaasappelschil aan de saus toe te voegen voor een extra smaak.

Vragen over chocolade en sinaasappel topping

Hieronder leiden we je door een aantal van de meest gestelde vragen over deze heerlijke topping voor skyr.

Welke chocolade gebruik je als topping voor skyr of yoghurt?
Je kunt zowel witte, melk als pure chocolade gebruiken als topping voor skyr of yoghurt. Wij kozen voor pure chocolade omdat dit een mooie donkere kleur geeft en een krachtige en licht bittere smaak die goed samengaat met de suikerzoete honing. Als je van zoeter houdt, kies dan voor melkchocolade of witte chocolade.
Welke skyr of yoghurt gebruik je voor een topping van chocolade en sinaasappel?
Gebruik gewone skyr of yoghurt voor een romige, frisse en pittige kom, die perfect past bij de zoete, heldere en citrusachtige toppings. Maar om het zoeter te maken, kies je voor een vanille skyr of yoghurt, of zelfs een met fruit- of bessensmaak.
Hoe snijd je een sinaasappel als topping voor skyr of yoghurt?
Nadat je de sinaasappel hebt geschild en de partjes hebt gescheiden, kun je de individuele stukjes in kleinere stukjes snijden. We raden kleine plakjes aan die niet te veel ruimte innemen op een lepel, zodat je bij elke lepel verschillende toppings kunt gebruiken. Vergeet niet om eventuele zaden te verwijderen. Je kunt ook dunne sinaasappelfilets maken na het schillen om de smaak en textuur nog verfijnder te maken in de kom.

Ingrediënten

Sinaasappel
1
Handvol ongezouten pistachenootje
1
Pure chocolade
50 g
Skyr naturel
300 g
Honing
2 el

Overheerlijke chocolade en sinaasappel voor een makkelijk skyr ontbijt

Het ontbijt smaakte nog nooit zo goed als met chocolade en sinaasappel op skyr. Fris, zoet van chocolade en met een fruitige twist, helpt het je de dag voldaan te beginnen na een heerlijk ontbijt. De sinaasappel zorgt voor een prachtige kleur met een heldere, citrusachtige smaak die past bij de donkere tinten en diepe zoetheid van de chocolade, wat resulteert in een harmonieuze combinatie voor alle leeftijden.

Breng de smaken in balans met pistachenootjes en een drupje honing

Terwijl de sinaasappel- en chocoladetopping voor veel smaken zorgen, helpen de nootachtige pistachenootjes en een vleugje honing om de smaken en texturen in balans te brengen. Honing heeft een bloemig aroma en voegt een intensere zoete smaak toe. De zachte sinaasappelschijfjes en romige skyr, bedekt met heerlijke pistachenootjes, worden in balans gehouden door een heerlijke knapperigheid.

Om meer smaken topping te ontdekken, probeer deze heerlijk fruitige appel en framboos topping of klassieke granola en zaden topping voor skyr of yoghurt .