Salsa verde
Bereidingswijze
Salsa verde
Ingrediënten
Verse basilicum
|
1 bosje |
---|---|
Verse koriander
|
1 bosje |
Peterselie
|
50 g |
Knoflookteentje
|
1 |
Avocado
|
1 |
Citroen
|
Sap van 1 |
Zure room, 42%
|
200 ml |
Zout
|
1 tl |
Een romige versie van een Mexicaanse klassieker
Bij dit recept voor traditionele groene salsa verde vervangen we de tomatillo's (een unieke groene tomaat die in een omhulsel groeit) door avocado. Het resultaat is een heerlijk romige, groene saus die een intense kleur geeft aan alles van taco's en rauwkost tot gegrild vlees.
Salsa verde, een must als je taco's maakt
Een taco is niet compleet zonder een flinke lepel van deze typisch Mexicaanse saus. Met zijn friszure, aardse smaak en felgroene kleur transformeert deze saus je gerecht van een alledaagse snack tot de ster van de show.
Waar is salsa verde ontstaan?
Net als zijn rode neef is de groene salsa verde afkomstig uit Mexico. Hij wordt traditioneel gemaakt met tomatillo (een felgroene tomaat die inheems is in Mexico en groeit in een droog omhulsel) en er wordt gezegd dat de saus zelfs al door de Azteken werd bereid.
Wat heb je nodig om salsa verde te maken?
Voor een traditioneel recept heb je zes ingrediënten nodig: tomatillo's, witte ui, koriander, knoflook, groene jalapeño's en zout. De ingrediënten – behalve de koriander en het zout – worden eerst in water gekookt, dan met de koriander gemengd en vervolgens op een laag vuur verder gekookt.