Het is belangrijk om de salade niet te dik aan te kleden. Hoewel de zelfgemaakte saladedressing met aardbei ongelooflijk lekker is, kan het toevoegen van te veel de salade klef maken en de delicate smaken van de verschillende ingrediënten overstemmen.
Voeg geleidelijk de vinaigrette dressing toe en schep goed om voordat je meer toevoegt. Als je dressing over hebt, werkt de rijke vinaigrette ook goed met andere soorten salades of als saus voor visgerechten, gegrild vlees en groenten van de barbecue.
Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen over onze heerlijke, frisse en fruitige salade met aardbei.
Zongedroogde tomaten in dunne reepjes gesneden
|
25 g |
---|---|
Kokend water
|
3 el |
Afgespoelde aardbeien
|
50 g |
Donkere balsamico azijn
|
2 tl |
Rietsuiker
|
½ tl |
Grof zout
|
¼ tl |
Verse peper
|
Gepelde rode uien (ongeveer 400 g), in helften gesneden
|
6 |
---|---|
Afgespoelde groene asperges
|
250 g |
Olijfolie
|
1 el |
Romaine sla in grove stukken gescheurd
|
75 g |
---|---|
Gekookte geparelde spelt of andere granen (ongeveer 150 g ongekookte geparelde spelt)
|
350 g |
Aardbeien in dikke plakken gesneden
|
200 g |
Witte kaas blokjes
|
200 g |
Volkorenbrood
|
200 g |
---|
Omdat we zowel met onze ogen als met onze mond eten, tovert een kleurrijke salade met aardbei zeker een glimlach op ieders gezicht. De mix van kleuren - rood, groen, paars en wit - dient als een prachtige weergave van al het goede dat de zomer te bieden heeft. Dat geldt ook voor de combinatie van verschillende smaken en texturen die boordevol frisheid en BBQ-smaak zitten.
De beste salade met aardbei bevat een reeks heerlijke producten en deze salade is daarop geen uitzondering. De verse, knapperige sla en zoete, malse aardbeien worden aangevuld met gegrilde rode ui en asperges en geparelde spelt om een vullende maaltijd te creëren, gegarneerd met een rijke en romige dressing. Om het gerecht op te fleuren hebben we salade kaas toegevoegd om een beetje zout en pittigheid aan het algehele smaakprofiel toe te voegen.
Als je het idee om heerlijk rijp zomerfruit in je salades te verwerken leuk vindt, raden we je aan om ook eens te kijken naar ons recept voor salade met meloen en komkommer, zomerse salade of gegrilde perzik salade.
Een goede dressing kan alle verschillende smaken samenbrengen tot een harmonieus gerecht. De dressing moet het smaakprofiel van het gerecht in balans brengen en compenseren. Daarom is een salade van aardbei met balsamicoazijn zo'n geweldige combinatie. Met ons recept voor saladedressing met aardbei krijg je een levendige toevoeging, zowel qua smaak als kleur.
Deze romige, iets grove, donkerrode dressing met zongedroogde tomaten, aardbeien en balsamico-azijn heeft een veelzijdig smaakprofiel met zoete en pittige ondertonen die die van de salade zelf weerspiegelen. De rijkdom en stroperige consistentie van de balsamicoazijn maakt het een goede dressing voor aardbei salade, omdat het de frisheid van de ingrediënten perfect in balans brengt en complexiteit toevoegt.
Geniet van een heerlijke rooksmaak van gegrilde asperges en ui
Deze salade met aardbei wordt nog lekkerder met gegrilde groenten. Door de groenten op hoog vuur te grillen, krijgen ze een rokerige smaak en worden ze lichtjes verkoold. Dit zorgt voor een licht knapperige textuur. De hitte zorgt ervoor dat de suikers en aminozuren in de groenten reageren en een gekaramelliseerd korstje vormen, dat een rijke, bruine, hartige en licht rokerige smaak toevoegt, waardoor gegrild eten die speciale smaak krijgt die het zo heerlijk maakt.
In deze salade van rode ui, asperges en aardbei voegen de gegrilde groenten een beetje knapperigheid toe omdat ze aan de buitenkant een beetje knapperig zijn, terwijl ze van binnen sappig en zacht blijven. De rokerige smaak versterkt de natuurlijke aardse en nootachtige smaken van de asperges, terwijl de rode ui gekarameliseerd is en een zoete rijkdom krijgt die goed samengaat met de verse sla en aardbeien.
Hoewel hij op zichzelf al heerlijk vult, kun je de zelfgemaakte salade met aardbei ook serveren met een paar heerlijke bijgerechten. Op die manier kun je de salade serveren aan een grotere groep vrienden of familie als je een tuinfeest geeft of als je besluit de salade mee te nemen naar een zomerse picknick.
Gegrilde kip zou een geweldige aanvulling zijn op deze frisse salade met aardbei, omdat het een heerlijke hartige smaak introduceert. De rokerige smaak van de gegrilde kip zal ook de zoetheid van de aardbei aanvullen en die van de gegrilde groente weerspiegelen. Als je de voorkeur geeft aan zeevruchten, zou gegrilde vis of garnalen ook goed werken. Een milde witvis zoals kabeljauw of tilapia zou een uitstekende keuze zijn, omdat het de smaken van de salade zelf niet zal overheersen.
Omdat de gemengde groene aardbei salade zelf ook wat gegrilde rode ui en asperges bevat, kun je er ook extra gegrilde groenten bij serveren. Enkele ideeën zijn gegrilde courgettes, paprika's zoals piementos de padrón, of maïs met chilipeper of jalapeñopeper.
Tot slot zou een franse baguette of overig knapperig brood een mooie toevoeging zijn, omdat het je iets geeft om de heerlijk romige saladedressing met aardbei mee op te scheppen. Bovendien geeft het een andere textuur om contrast te creëren en de eetervaring interessanter te maken.
Een snelle manier om dingen te mixen is door noten toe te voegen. Geroosterde amandelen zijn een geweldige toevoeging. Ze zorgen voor een lekkere knapperigheid en een lekkere notensmaak. Walnoten zijn ook een goede optie. Deze noten hebben een licht bittere smaak die goed samengaat met de zoete aardbei. Pijnboompitten zijn ook geweldig, omdat ze een boterachtige en licht zoete smaak hebben die goed past bij het rode fruit.
Een andere geweldige manier om knapperige texturen te gebruiken is door croutons toe te voegen. Zelf maken is heerlijk makkelijk en je kunt ze op smaak brengen zoals jij dat wilt. Het is ook een geweldige manier om oud brood weer lekker te maken.
Ten slotte kun je nieuwe aardappelen toevoegen in plaats van of naast de geparelde spelt om het geheel meer textuur en hartigheid te geven. In tegenstelling tot gerijpte aardappels hebben nieuwe aardappels een milde en licht zoete smaak met een romige textuur en een dunne, delicate schil.