Als je dit voor Kerstmis bakt, probeer dan een beetje gemalen kaneel, gember en kardemom toe te voegen. Gebruik uiteraard kleine hoeveelheden, zodat de smaken de saffraan niet overheersen.
Met hun bedwelmende geur, rijke smaak en opvallende kleur bieden saffraanbiscotti een vleugje eenvoudige luxe die je koffiepauze of afternoon tea in één enkele hap van zo-zo naar fantastisch omtovert.
Amandelen
|
150 g |
---|---|
Boter, kamertemperatuur
|
75 g |
Bruine suiker
|
270 g |
Eieren
|
|
Saffraan
|
½ g |
Bloem
|
420 g |
Bakpoeder
|
1 tl |
Vanillesuiker
|
2 tl |
Met hun bedwelmende geur, rijke smaak en opvallende kleur bieden saffraanbiscotti een vleugje eenvoudige luxe die je koffiepauze of afternoon tea in één enkele hap van zo-zo naar fantastisch omtovert.
Niets zegt meer Kerstmis dan saffraan. Bovendien zijn deze knapperige, goudkleurige koekjes bedoeld om te dippen en kun je ze perfect met iedereen delen. Ze passen prima bij warme chocolademelk, koffie, heerlijke, naar citrus geurende, feestelijke glühwein, en vooral bij een goed gesprek met vrienden.
Een geschenk uit de keuken is een geschenk uit het hart. En in deze gouden lekkernij zit de liefde meteen ingebakken. Als je ze in een luchtdichte doos bewaart, zijn ze op kamertemperatuur makkelijk twee weken houdbaar – invriezen is niet nodig. Dat betekent dat ze klaar zijn om ingepakt te worden als het tijd is om ze cadeau te doen. Zorg dus dat je op tijd klaar bent voor de feestdagen en maak vandaag nog een portie!
Koelen is niet nodig. Het deeg moet kneedbaar blijven, zodat je er een klassieke biscottivorm mee kunt maken.
Om biscotti goed te kunnen snijden na de eerste keer bakken, moet je het deeg eerst wat laten afkoelen (ongeveer 10 minuten). Besprenkel vervolgens de bovenkant van het deeg lichtjes met lauw water, zodat het makkelijker te snijden is. Snijd tenslotte de biscotti met een gekarteld mes voorzichtig in stukjes van 1 à 2 centimeter.
Je kunt beter boter kiezen. Boter bevat niet alleen water, dat in de oven in stoom verandert en helpt met het rijzen, maar ook van melk afkomstige droge stoffen en suikers, die bij hoge temperaturen karamelliseren. Omdat oliën voor 100% uit vet bestaan en geen van melk afkomstige droge stoffen of suikers bevatten, karamelliseren ze niet op dezelfde manier. De biscotti zullen nog steeds lekker smaken, maar ze zullen minder knapperig en goudbruin zijn.
Wanneer de biscotti mooi bruin zijn aan de randen, zijn ze klaar.