Rundvleesstoofpot met rode wijnsaus
30 min.
Rundvleesstoofpot met rode wijnsaus is een heerlijk gerecht dat warmte geeft op een koude dag. De combinatie van de zure rode wijnsaus en de zoetheid van sinaasappel en wortels zorgt voor een gerecht dat alle smaakpapillen prikkelt. Rundvleesstoofpot met rode wijnsaus smaakt heerlijk met aardappelpuree, gekookte aardappelen, rijst of pasta - de mogelijkheden zijn eindeloos. Serveer rundvleesstoofpot met rode wijnsaus voor gasten of op een gewone doordeweekse avond voor het gezin.
Bereidingswijze
Rundvleesstoofpot
Gebakken wortels
Tips
Je kunt een beetje water toevoegen als je de saus te dik vindt. Of je kunt het binden met wat sausbinder als je het te dun vindt - het is een kwestie van smaak.
Tips
Voeg eventueel 1 tl suiker of honing toe als je de saus te scherp vindt.
Ingrediënten
Rundvleesstoofpot
Boter
|
20 g |
---|---|
Schoongemaakte champignons, in hele en halve
|
250 g |
Biefstukken reepjes of ossenhaasreepjes
|
300 g |
Gesneden sjalotjes (ongeveer 200 g)
|
6 |
Fijn geraspte sinaasappelschil (onbespoten)
|
1 el |
Vers geperst sinaasappelsap
|
50 ml |
Gehakte verse tijm
|
2 el |
Fijngehakte stelen van platte peterselie
|
2 el |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Rode wijn saus
|
½ L |
Gebakken wortels
Boter
|
20 g |
---|---|
Gesneden, geschilde wortelen (ongeveer 450 g)
|
6 |
Grof zout
|
½ tl |
Platte peterselie blaadjes
|
300 g |
Bijgerecht
Aardappelpuree
|
1 kg |
---|