Je kunt een beetje water toevoegen als je de saus te dik vindt. Of je kunt het binden met wat sausbinder als je het te dun vindt - het is een kwestie van smaak.
Voeg eventueel 1 tl suiker of honing toe als je de saus te scherp vindt.
Boter
|
20 g |
---|---|
Schoongemaakte champignons, in hele en halve
|
250 g |
Biefstukken reepjes of ossenhaasreepjes
|
300 g |
Gesneden sjalotjes (ongeveer 200 g)
|
6 |
Fijn geraspte sinaasappelschil (onbespoten)
|
1 el |
Vers geperst sinaasappelsap
|
50 ml |
Gehakte verse tijm
|
2 el |
Fijngehakte stelen van platte peterselie
|
2 el |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Rode wijn saus
|
½ L |
Boter
|
20 g |
---|---|
Gesneden, geschilde wortelen (ongeveer 450 g)
|
6 |
Grof zout
|
½ tl |
Platte peterselie blaadjes
|
300 g |
Aardappelpuree
|
1 kg |
---|