Romige paddenstoelenpasta

Romige paddenstoelenpasta

20 min.
Romige paddenstoelenpasta is een heerlijk gerecht dat uitblinkt met diepe, aardse smaken. De fettuccine pasta is rijkelijk bedekt met een gladde, zelfgemaakte saus. Of je nu alleen of met vrienden eet, deze romige paddenstoelenpasta is een fantastische diner optie die simpel en gemakkelijk in niet meer dan 20 minuten klaar is.
https://www.arla.nl/recepten/romige-paddenstoelenpasta/

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
  • Snijd de paddenstoelen in plakjes en snijd de knoflook en rozemarijn fijn.
  • Verhit een koekenpan, voeg boter toe en laat het sissen. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2–3 minuten op middelhoog vuur terwijl je roert.
  • Voeg de kookroom en het sap van een halve citroen toe aan de pan en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen op laag vuur. Roer tussendoor goed door..
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer met versgemalen peper.
Serveertip

Serveer de romige paddenstoelenpasta met een salade van asperges en tomaat

Eet smakelijk!
Maak de paddenstoelen schoon

Om paddenstoelen schoon te maken, maak je ze lichthjes schoon met een vochtige doek of keukenpapier om viezigheden eraf te halen. Snijd eventuele verkleurde of zompige delen van de stelen af. Als je de paddenstoelen schoonspoelt, kun je dit het best onder koud water doen om ervoor te zorgen dat de paddenstoelen niet te veel water opneemt of zompig wordt. Gebruik geen warm of heet water, want dat maakt de paddenstoelen te zacht.

Snijd de paddenstoelen gelijkmatig

Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken om ervoor te zorgen dat ze hetzelfde koken. Dit geeft je een consistente textuur en voorkomt dat sommige stukjes overgaar zijn terwijl anderen nog rauw zijn.

FAQ: Vragen over romige paddenstoelenpasta

We hebben hieronder antwoorden voor je verzameld op de meest gestelde vragen. Ontdek hoe je de paddenstoelen bereidt en een heerlijke romige saus maakt.

Hoe kook ik de paddenstoelen?
Om je paddenstoelen de ideale textuur te geven, kook je ze in één laag op middelhoog vuur. Dit zorgt ervoor dat ze mooi bruin en knapperig worden. Voeg niet te veel paddenstoelen tegelijk toe in de pan, want dan kunnen ze gaat stomen en zompig worden. Breng de paddenstoelen na het koken op smaak met zout om hun smaak naar voren te brengen.
Wat is de beste manier om een romige saus te krijgen?
Om een romige saus te maken voor je romige paddenstoelenpasta, begin je met het apart zetten van een kopje (250 ml) van het water waarin je de pasta hebt gekookt. Dit water bevat zetmeel dat helpt om de textuur van je saus te verfijnen. Als de saus te dik is, voeg dan beetje bij beetje het bewaarde pastawater toe om een zijdezachte consistentie te krijgen.

Ingrediënten

Fettuccine
500 g
Zout
1 el
Bruine paddestoelen
150 g
Knoflook
1 teen
Rozemarijn
1 takje
Boter
25 g
Kookroom
250 ml
Citroen
½
Zout en versgemalen peper naar smaak

Maak een romige paddenstoelenpasta

Onze romige paddenstoelenpasta combineert een beetje Italiaanse traditie met aardse paddenstoelen en een romige saus. De combinatie lijkt misschien eenvoudig, maar geloof ons: het is een klassieker. De lange, platte fettuccine pasta staat bekend dat hij de romige saus vast kan houden. Elke hap zit dus vol met een geweldige smaak en textuur. Maak snel een portie klaar en deel het met vrienden en familie.

Voor andere lekkere pastagerechten gemaakt met fettuccine, probeer ons recept voor romige steak fettuccine, pittige garnalen fettuccine of klassieke fettuccine Alfredo.

Met boter gebakken paddenstoel met diepe umami smaken

Wanneer paddenstoelen in boter worden gesauteerd, komt hun natuurlijke vocht vrij en beginnen ze te karamalliseren. Dit zorgt voor een goudbruine buitenkant, een rijke, unami smaak en een diepe, hartige kwaliteit. De paddenstoelen worden gemaakt met knofllook en rozemarijn, die beide het mengsel met aromatische smaken doordringen. Deze robuuste, hartige en heerlijke smaken worden aangevuld door de romige textuur van de saus.

Gladde roomsaus

De gladde roomsaus bindt het hele gerecht samen. Gemaakt met kookroom en vers citroensap, zit het vol diepe smaken, maar met een licht zure touch. De versgeperste citroensap voegt een heerlijke balans toe aan de saus. De fluweelzachte en romige saus kleeft aan de fettuccine en bedekt de paddenstoelen perfect.

Maak het gerecht eigen

Experimenteer met de ingrediënten en maak het gerecht helamaal eigen. Paddenstoelen zijn er in alle vormen en maten, dus vind jouw favoriete type paddenstoel. Kies tussen maitakes, oesters, shiitakes, crimini of portobello paddenstoelen. Maitake en portobello zullen een vlezige en tedere textuur toevoegen met rijke, aardse en umami smaken. Crimini en oesterzwammen hebben een mildere smaak, terwijl shiitake paddenstoelen rijke, licht rokerige smaken. Je kunt zelfs twee of drie verschillende soorten paddenstoelen mengen voor een verrassende twist met verschillende texturen.