Romige linzensoep
Bereidingswijze
Tip
Als je van een dikkere soep houdt, kun je deze meer indikken dan door het gebruik van kookroom en het pureren van de linzen en groenten al gebeurt. Een heerlijke manier om de soep dikker te maken is het gebruik van cashewnoten. Doe de noten in de magnetron tot ze zacht zijn, pureer ze en voeg ze toe aan je soepen voor dikkere gerechten met boterachtige, nootachtige ondertonen. Gebruik je liever een verdikkingsmiddel zonder smaak, dan is maïzena gemengd met water een goede optie om de romige linzensoep in te dikken.
Vragen over romige linzensoep
Romige linzensoep is een prachtige aanvulling op elke iftarmaaltijd. Probeer ons recept voor rode linzensoep en ontdek waarom! Lees voor meer informatie onze antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder.
Ingrediënten
Romige linzensoep:
Kookroom
|
500 ml |
---|---|
Wortelen
|
2 |
Aardappel
|
1 |
Olijfolie
|
1 el |
Paprika
|
2 |
Rode linzen
|
500 g |
Kippenbouillon
|
500 ml |
Zout
|
snufje |
Gefrituurd platbrood:
Platbroden
|
1 plakjes |
---|---|
Plantaardige olie
|
240 ml |
Eenvoudige rode linzensoep met room
Romige linzensoep is een echte ramadanklassieker. Het vasten onderbreken met hete soepen zorgt ervoor dat je rustig wordt en kunt genieten van de iftarmaaltijd zonder te veel of te snel te eten. Als bonus is dit gerecht gewoon ongelooflijk lekker en heeft het een rijke textuur. Hoewel rode linzen een zoete, aardse en nootachtige smaak hebben, zijn ze vrij mild van smaak. Het is dan ook een briljant idee om ze te combineren met diverse smaakvolle groenten.
Met wortelen, aardappelen en geroosterde paprika
Een wortel-linzensoep met zetmeelrijke aardappelen en geroosterde paprika heeft een heerlijk dikke consistentie. Hoewel de mild smakende aardappelen niet veel smaak toevoegen, zijn ze belangrijk voor de romige textuur. Wortelen en paprika's daarentegen voegen best veel smaak toe. De wortels geven een heerlijke zoetheid die perfect in balans is met de hartige, zoute kippenbouillon waarop het gerecht is gebaseerd. De wortel/linzensoep is zoet en aards, in balans gebracht door de geroosterde smaken en milde aardappelen.
Het roosteren van paprika's voordat je ze toevoegt aan soepen zoals in deze milde en zoete wortel- en linzensoep brengt hun smaak naar voren. Door het roosteren van de schil karamelliseert een deel van de suiker die het bevat, wat de zoetheid van de paprika's verhoogt en ze een subtiele, rokerige smaak geeft. Deze ondertonen geven deze romige linzensoep zijn complexe smaakprofiel.
Onze collectie groentesoepen bevat ook heerlijke recepten voor romige champignonsoep en romige tomatengroentesoep die goed vullen en heerlijk zijn. Heb je meer zin in soep met vlees, bekijk dan het smakelijke receptvoor romige kippensoep.
Serveer met gefrituurd platbrood
Heb je je wel eens afgevraagd wat je bij linzensoep kunt eten? Gefrituurd platbrood is een goede keuze. De combinatie van romige linzensoep en het knapperige brood is perfect. Deze knapperige topping is ongelooflijk gemakkelijk vers te maken. Het is gewoon platbrood dat in kleine stukjes wordt gesneden en in plantaardige olie wordt gefrituurd tot het perfect goudbruin is.
Hoewel je natuurlijk gewoon platbrood kunt gebruiken om deze knapperige lekkernijen te maken, is het ook erg lekker om het brood na het frituren te besprenkelen met kruiden, zoals nootachtige en hartige za'atar of citroenachtige, pittige sumak.
Probeer ook eens een pittige rode linzensoep
Probeer eens iets anders met een gekruide rode linzensoep met warme kruiden zoals aardse komijn, houtachtige kurkuma, frisse gember of scherpe, zoet-pittige kaneel. Je kunt ook een laurierblad aan het gerecht toevoegen terwijl het kookt en het verwijderen voordat je het gaat pureren. Dit geeft de soep een extra smaak en verlicht de stevige, romige linzensoep.
Voor eens iets anders kun je ook eens een pittige rode linzensoep proberen door samen met de paprika's hete chilipepers te roosteren. Dit geeft het gerecht een ander soort hitte zodat je het misschien wilt serveren met wat koude, dikke room die je erop druppelt om de pittigheid wat te temperen.