Romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen
Bereidingswijze
Tips
Er zijn verschillende manieren om flespompoen klaar te maken om te bakken. De eenvoudigste manier is om de pompoen te schillen met een dunschiller of een scherp mes. Snijd of schil naar beneden en volg daarbij de kromming van de flespompoen. Snijd dan de boven- en onderkant eraf, snijd hem verticaal in plakjes en schep de zaden en het vruchtvlees eruit met een lepel. Hij is nu klaar om in grote blokjes gesneden te worden! Je kunt hem ook een paar minuten in de magnetron doen om het schillen te vergemakkelijken. Prik een paar gaatjes in de schil met een vork of mes en zet hem dan in de magnetron tot hij wat zachter wordt.
Vragen over Romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen
Ontdek hoe je zelf een lactosevrije romige pasta met pompoen en champignons maakt. Hieronder hebben we een aantal vragen over deze Italiaanse pasta beantwoord.
Ingrediënten
Flespompoenen, geschild en in grote blokjes gesneden
|
750 g |
---|---|
Bruine champignons, in dikke plakken gesneden
|
250 g |
Gedroogde oregano
|
1 el |
Gerookte paprika poeder
|
1 el |
Knoflookpoeder
|
1 el |
Olijfolie
|
3 el |
Fijngesneden ui
|
1 |
Kruidnagel fijngehakte knoflook
|
1 |
Algemene bloem
|
2 el |
Halfvolle melk, lactosevrij
|
300 ml |
Casarecce pasta
|
400 g |
Babyspinazie
|
Maak een romige pasta zonder lactose
Soms moet het avondeten een beetje 'extra' aanvoelen. En het moet niet alleen vol van smaak zijn, maar ook makkelijk te maken! Onze romige lactosevrije pasta met pompoen en champignon is precies dat. Het heeft een zoete en hartige pompoen twist, en de fluweelzachte lactosevrije room en knoflooksaus helpen de pasta en groenten omhullen in een mooie en smakelijke laag die geschikt is om drukke doordeweekse dagen, speciale gelegenheden, of gewoon elke dag dat je jezelf en je naasten wilt trakteren op iets lekkers op te fleuren!
Geniet van de aardse en hartige smaken van gebakken champignons en pompoen
Na het proberen van onze pasta met gebakken champignons en pompoen, zult u pompoen in al uw recepten willen proberen! Terwijl de champignons een hartige, aardse smaak toevoegen, zorgt de pompoen voor een beetje natuurlijke zoetheid - vooral als de randen licht gekarameliseerd zijn in de oven - waardoor een harmonieuze hartige en zoete combinatie ontstaat die de spinazie helpt uitbalanceren.
Probeer voor een variatie op de heerlijke pasta eens een heerlijke lactosevrije pasta met zalm en asperges! En als je een lichte snack nodig hebt voor het eten als er gasten op bezoek komen, is een schaaltje artisjok dip met knäckebröd met korrels precies wat je nodig hebt.