Romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen

Romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen

35 min.
Je hebt vast wel eens romige pasta gegeten - maar geloof ons: nooit zo lekker als onze lactosevrije pasta met pompoen en champignons! Elke hap heeft een bevredigend mondgevoel met perfect met room bedekte pasta en eenvoudige, romige knoflooksaus. Ons lactosevrije recept is eenvoudig genoeg voor elke chef-kok, ervaren of beginner, en smakelijk genoeg om allemaal van te genieten.
https://www.arla.nl/recepten/romige-lactosevrije-pasta-met-champignons-en-pompoen/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spreid flespompoen en champignons in een enkele laag uit op twee grote bakplaten. Bestrooi met oregano, paprika, knoflookpoeder en twee eetlepels olijfolie en schep alles goed om. Plaats de platen in de oven en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Maak ondertussen de saus. Verhit de resterende olijfolie in een steelpan en fruit hierin ui in 5-6 minuten zacht.
  • Zet het vuur laag, roer de knoflook erdoor en bak nog een minuut, voeg dan de bakmeel toe en bak nog een minuut.
  • Giet er langzaam melk bij, onder voortdurend roeren, tot het glad wordt. Verwarm tot het dik wordt en haal dan van het vuur.
  • Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet goed af en doe terug in de pan.
  • Voeg de romige saus toe aan de pan samen met de spinaziebladen en schep alles goed door elkaar. Roer nu de geroosterde groenten erdoor, breng op smaak, schep alles goed door elkaar en dien onmiddellijk op.
Eet smakelijk!
Tips

Er zijn verschillende manieren om flespompoen klaar te maken om te bakken. De eenvoudigste manier is om de pompoen te schillen met een dunschiller of een scherp mes. Snijd of schil naar beneden en volg daarbij de kromming van de flespompoen. Snijd dan de boven- en onderkant eraf, snijd hem verticaal in plakjes en schep de zaden en het vruchtvlees eruit met een lepel. Hij is nu klaar om in grote blokjes gesneden te worden! Je kunt hem ook een paar minuten in de magnetron doen om het schillen te vergemakkelijken. Prik een paar gaatjes in de schil met een vork of mes en zet hem dan in de magnetron tot hij wat zachter wordt.

Vragen over Romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen

Ontdek hoe je zelf een lactosevrije romige pasta met pompoen en champignons maakt. Hieronder hebben we een aantal vragen over deze Italiaanse pasta beantwoord.

Welke pompoenen zijn het lekkerst om mee te bakken?
Wij kozen voor flespompoen in ons recept, maar dit is niet de enige soort pompoen die geschikt is om te bakken en te gebruiken in ons pasta recept. Je kunt ook kiezen voor zoete culinaire pompoenen, ook wel 'taart pompoenen' genoemd, of klassieke Hokkaido pompoenen. Probeer verschillende soorten en vind je favoriet!
Hoe bewaar ik lactosevrije pasta met champignons en pompoen?
Onze lactosevrije pasta met pompoen en champignons is eenvoudig te bewaren. Doe de afgekoelde restjes over in luchtdichte bakjes en zet ze in de koelkast, waar ze maximaal 4 dagen houdbaar zijn. Als je restjes wilt invriezen, houd het dan bij de geroosterde groenten. Zowel de pasta als de saus veranderen van textuur als ze worden ingevroren en kunnen beter vers worden gemaakt. De groenten zullen een beetje zachter zijn, maar nog steeds heerlijk!
Kun je lactosevrije pasta met champignons en pompoen opnieuw opwarmen?
Ja! Net als de meeste andere restjes kun je lactosevrije pasta met pompoen en champignons gemakkelijk opnieuw opwarmen. Je kunt de pasta opwarmen op het fornuis in een koekenpan met olie tot alles gelijkmatig is verhit, of een paar minuten in de magnetron op middelhoog vermogen. Als de pasta er droog uitziet, kun je bij beide manieren van opwarmen een scheutje bouillon of lactosevrije room of melk toevoegen om het een glinsterende, romige look te geven.

Ingrediënten

Flespompoenen, geschild en in grote blokjes gesneden
750 g
Bruine champignons, in dikke plakken gesneden
250 g
Gedroogde oregano
1 el
Gerookte paprika poeder
1 el
Knoflookpoeder
1 el
Olijfolie
3 el
Fijngesneden ui
1
Kruidnagel fijngehakte knoflook
1
Algemene bloem
2 el
Halfvolle melk, lactosevrij
300 ml
Casarecce pasta
400 g
Babyspinazie

Maak een romige pasta zonder lactose

Soms moet het avondeten een beetje 'extra' aanvoelen. En het moet niet alleen vol van smaak zijn, maar ook makkelijk te maken! Onze romige lactosevrije pasta met pompoen en champignon is precies dat. Het heeft een zoete en hartige pompoen twist, en de fluweelzachte lactosevrije room en knoflooksaus helpen de pasta en groenten omhullen in een mooie en smakelijke laag die geschikt is om drukke doordeweekse dagen, speciale gelegenheden, of gewoon elke dag dat je jezelf en je naasten wilt trakteren op iets lekkers op te fleuren!

Geniet van de aardse en hartige smaken van gebakken champignons en pompoen

Na het proberen van onze pasta met gebakken champignons en pompoen, zult u pompoen in al uw recepten willen proberen! Terwijl de champignons een hartige, aardse smaak toevoegen, zorgt de pompoen voor een beetje natuurlijke zoetheid - vooral als de randen licht gekarameliseerd zijn in de oven - waardoor een harmonieuze hartige en zoete combinatie ontstaat die de spinazie helpt uitbalanceren.

Probeer voor een variatie op de heerlijke pasta eens een heerlijke lactosevrije pasta met zalm en asperges! En als je een lichte snack nodig hebt voor het eten als er gasten op bezoek komen, is een schaaltje artisjok dip met knäckebröd met korrels precies wat je nodig hebt.