Romige kippensoep
Bereidingswijze
Tip
Hoewel dit een recept is voor een dikke, romige kippensoep, kun je de soep nog dikker maken als je dat wilt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een beurre manié maken door gelijke delen bloem en zachte boter te kneden tot een zogenaamde 'boterbal'. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de romige kippensoep, roer door en laat het verdikkingsmiddel inwerken totdat de soep de gewenste consistentie heeft bereikt.
Vragen over romige kippensoep
Lees hieronder meer over deze heerlijke, romige kippensoep voor iftar door onze antwoorden op de meest gestelde vragen te lezen.
Ingrediënten
Bechamelsaus met kaas
|
500 ml |
---|---|
Boter
|
30 g |
Ui, in kleine blokjes
|
1 |
Selderijstengel, in kleine blokjes gesneden
|
1 |
Kippenbouillon
|
720 ml |
Gebraden kip in stukken, zonder vel en botten
|
1 |
Babyspinazie
|
30 g |
Verse peterselie, fijngehakt
|
3 el |
Huisgemaakte romige kippensoep met groenten
Deze romige kippen- en groentesoep zit boordevol heerlijke ingrediënten. De gebakken ui en bleekselderij geven de soep een zoet-hartige smaak met veel diepte. De kleurrijke babyspinazie geeft de romige kippensoep een lekker zuurtje. Dat geldt ook voor de verse peterselie die een wat peperige smaak heeft die alles perfect afrondt.
Hoe versnipper je de braadkip voor de soep?
Om de mild smakende maar boordevol umami zittende braadkip te bereiden, begin je met het verwijderen van het vel met twee vorken (een om de kip vast te houden en een om het vel eraf te halen). Gebruik deze vorken vervolgens om grotere stukken vlees los te maken. Versnipper deze stukjes door met de vorken het vlees uit elkaar te trekken. Als de kip nog warm is, is dit gemakkelijker. Zet apart totdat je het vlees aan de soep wilt gaan toevoegen. Duurt dat nog even? Bewaar het dan in de koelkast.
Geniet in een mum van tijd van een kaasachtige en romige soep
Deze zelfgemaakte romige kippensoep heb je in een mum van tijd bereidt wanneer je een kant-en-klare bechamelsaus gebruikt. Omdat deze saus is gemaakt met room en kaas, is deze heerlijk romig. De saus smaakt romig en boterachtig met subtiele maar heerlijke hints van nootmuskaat. In combinatie met de hartige, zoute kippenbouillon vormt dit de perfecte basis en het zorgt voor een heerlijke consistentie en een korte kooktijd.
Ben je op zoek naar inspiratie voor iftar-gerechten met deze kaassaus die alles in een mum van tijd heerlijk maakt? Bekijk het recept van onze snelle en gemakkelijke romige aardappelgratin, lamsmoussaka of ricotta en spinaziecannelloni, allemaal met bechamelsaus met kaas.
Experimenteer met kruiden en specerijen
Je kunt de romige kippengroentesoep op smaak brengen met kruiden als kaneel en kardemom voor een uitbarsting van zoete en hartige smaken. Het is ook heerlijk om het gerecht op te fleuren en een mooie gouden tint te geven met verse of gemalen kurkuma. Deze aromatische specerij zorgt voor een beetje warmte en een mooie, aardse bitterheid die een laag complexiteit toevoegt.
Als je je afvraagt wat je nog meer kunt toevoegen om de soep op te fleuren, hebben we enkele geweldige suggesties: citroenachtige sumak en pittige, gedroogde limoen. De aardse, citrusachtige aroma's geven de romige kippensoep een heerlijke geur en een zuurtje, waardoor het perfect is voor iftar met verschillende andere vrij stevige gerechten.