Om de romige textuur te verkrijgen waarvoor prei/champignonsoep bekend staat, kan het nodig zijn om de soep in te dikken met bloem of maïzena. Nadat je het bloem- of maïzenapapje hebt toegevoegd (gemaakt door maïzena en water te mengen), laat je de romige knoflookchampignonsoep een paar minuten sudderen om het verdikkingsmiddel zijn magie te laten doen. Deze verdikkingsmiddelen geven geen ongewenste smaak aan het gerecht.
Met een snel en eenvoudig recept voor romige champignonsoep is het bereiden van een heerlijke soep vol umamismaken ongelooflijk makkelijk. Lees hieronder verder om er meer over te weten te komen!
Bechamelsaus met kaas
|
500 ml |
---|---|
Ongezouten roomboter
|
50 g |
Prei (alleen witte gedeelte), dunne ringen
|
1 |
Knoflook, geperst
|
2 teentjes |
Champignons, fijngesneden of fijngehakt
|
500 g |
Kippenbouillon
|
480 ml |
Zout en peper
|
Tijm
|
takjes |
---|
De beste romige champignonsoep heeft een dikke en rijke consistentie en zit boordevol stukjes champignon en umami. Deze kenmerkende smaak kan worden gecreëerd met behulp van vele verschillende paddenstoelen. Je kunt dus de paddestoelen gebruiken die je het lekkerst vindt, of dat nu milde witte champignons, intensere cremini-paddenstoelen, vlezige portobello's, rijke shiitakes of oesterzwammen met een delicate zeevruchtensmaak zijn. Je kunt ook verschillende soorten paddenstoelen combineren of geroosterde champignons gebruiken, zoals in ons recept, om jouw perfecte versie van deze dikke, romige champignonsoep te maken.
Kun je niet genoeg van champignons krijgen? Verwen jezelf dan en bekijk deze recepten voor romige rozemarijn/champignonkippendijsoep en kaas/champignonomelet.
Het maken van een romige champignonpreisoep gaat ongelooflijk snel als je bechamelsaus als basis gebruikt. Op smaak gebracht met nootmuskaat heeft deze dikke saus een boterachtige, romige smaak met subtiele nootachtige tonen. Het feit dat er kaas in zit, zorgt ervoor dat deze soep nog rijker en verrukkelijker wordt, omdat het de umamismaak van de paddenstoel weerspiegelt. Het is een geweldige manier om een eenvoudige, romige champignonsoep te maken met slechts een paar ingrediënten en een smaak die alles heeft wat je wilt.
Hoewel deze champignon/preisoep champignons bevat, geeft de prei de soep de complexiteit van het smaakprofiel door de smaken te verdiepen. De uiensmaak van zowel de prei als de knoflookteentjes creëert een basis van hartigheid met hints van zoetheid. We raden aan om alleen het witte deel van de prei te gebruiken, omdat dit malse gedeelte de meeste smaak bevat en deze ongepureerde, romige champignonsoep de beste en romigste consistentie geeft.
Ben je benieuwd naar andere heerlijke soepen voor deze ramadan? Bekijk dan ook onze recepten voor romige kippensoep en linzensoep met kookroom.
Ons recept heeft je misschien aan het denken gezet over welke kruiden goed bij champignonsoep passen. Enkele heerlijke opties zijn tijm, rozemarijn, oregano en dragon. Probeer de tijm in het gerecht zelf te gebruiken in plaats van alleen als garnering door deze samen met knoflook en champignons te bakken voordat je de saus toevoegt. De aardsheid met scherpe bloemige en peperige ondertonen vult de champignons prachtig aan en is heerlijk in een prominentere rol in de romige champignonsoep.
Je hebt je misschien ook afgevraagd wat je goed bij champignonsoep kunt eten. Wanneer de soep zo rijk en romig is als de onze, wil je hem misschien opfleuren of laten aansluiten op deze rijkdom. Dat eerste kan worden bereikt door verse kruiden zoals peterselie te gebruiken als een kleurrijke garnering of een snufje citroenschil en wat citroensap om de smaak op te fleuren en een citrusachtige tegenhanger toe te voegen aan de stevige paddenstoelensmaak. Als je wilt aansluiten op zijn rijkdom, serveer de soep dan met knoflookbrood met tijm en gekarameliseerde uien om de heerlijke smaken van het gerecht te weerspiegelen.