Roer de eieren met een vork of garde door elkaar om meer lucht in het mengsel te brengen en luchtig roerei te krijgen. Warmte speelt ook een belangrijke rol bij het zacht en romig maken ervan. Bak de eieren langzaam op matig vuur zodat ze zachtjes garen om een taaie en dichte textuur te voorkomen. Voor een zijdezachte textuur blijft je roeren door het ei van de buitenkant naar het midden van de pan te trekken. Haal de eieren van het vuur zodra ze gaar zijn en stevig beginnen te worden. Ook nadat ze van het vuur zijn gehaald blijven ze wat doorkoken, dus je kunt ze beter van het vuur halen als ze nog net niet gaar genoeg zijn.
Maak een heerlijk en luchtig ontbijt met ons recept voor perfect roerei. Hieronder geven we je wat nuttige informatie en tips zodat dit gerecht elke keer weer perfect wordt. Hieronder lees je er meer over!
Eieren
|
8 |
---|---|
Volvette room
|
125 ml |
Fijn zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Boter
|
10 g |
Fijngehakte bieslook
|
|
---|---|
Versgemalen peper
|
Elke ontbijttafel heeft een ouderwets klassiek eiergerecht nodig. Dit smeuïge en luchtige roerei met room is een heerlijk ontbijt dat overal ter wereld wordt gekoesterd. Het beste is dat je het in een paar minuten maakt met slechts een handvol basisingrediënten. Serveer de eieren warm, rechtstreeks uit de pan, met wat verse kruiden erop. Fijngehakte bieslook geeft het gerecht een heldere, aardse smaak en zorgt voor een mooie afwerking. Ontbijt maken is veel makkelijker met ons recept voor roerei.
Een scheutje room laat de eieren smaken als een droom. De room geeft een zachte fluweelachtige textuur en een extra rijke en vochtige smaak die onmogelijk te weerstaan is. Dit decadente gerecht smelt in je mond en hoort op elke ontbijttafel thuis. Met de juiste techniek kun je elke ochtend genieten van zijdezacht roerei met room. Een genot voor iedereen aan de ontbijttafel. Op zoek naar meer lekkere eiergerechten? Probeer dan eens onze muffins met spek en ei, eggs benedict bestaande uit geroosterd brood met daarop gepocheerde eieren en hollandaisesaus, of een zelfgemaakte eiersalade met wortel, bieslook en kerriepoeder.
Geniet van de eieren als ontbijt, lunch of diner. Het is een lekkere en snelle maaltijd die in een mum van tijd klaar is. Voor een snelle maaltijd kun je roerei op toast met geroosterde tomaten en brunchworstjes eten. Houd het eenvoudig met knapperige reepjes spek, of combineer het luchtige gerecht met andere heerlijke bijgerechten zoals gebakken aardappelen. Er zijn eindeloos veel manieren om dit eiergerecht te combineren en ervan te genieten, wat de charme van deze romige zachte eieren vergroot en ze geschikt
maakt voor verschillende momenten van de dag. Met dit recept is het makkelijk om creatief te zijn of het gewoon simpel te houden.
Geniet van een heerlijk ontbijt of diner boordevol groente en kruiden. Het is een goede manier om groente uit de koelkast op te maken. Snijd bijvoorbeeld rode paprika's en verse broccoli in blokjes en courgette in schijfjes. Bak ze ongeveer 5 minuten in een pan tot ze zacht beginnen te worden. Klop de eieren volgens het recept en strooi er wat specerijen door voor extra smaak, bijvoorbeeld chili of gemalen rode peper. Voeg het eimengsel toe aan de groenten en kook tot alles begint te stollen. Duw de eieren naar het midden van de pan en vouw ze om. Blijf dit doen tot ze bijna gaar zijn.
Je kunt de vegetarische versie ook aanpassen door roerei met kaas te maken. Voeg geraspte kaas toe als het ei op het punt staat te stollen, zodat het roerei perfect blijft en de kaas mooi smelt.