Rijstepap met kaneelsuiker

Rijstepap met kaneelsuiker

Rijstpap met kaneelsuiker en melk – een echte klassieker - zoals de meeste mensen dit gerecht het lekkerst vinden. Rijstpap is een smakelijk ontbijt, een goedkoop en gemakkelijk gerecht. Het is vullend waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. De perfecte start van de dag!
https://www.arla.nl/recepten/rijstepap-met-kaneelsuiker/

Bereidingswijze

  • Breng het water samen met de rijst aan de kook in een pan met dikke bodem. Kook de rijst op middelhoog vuur. Blijf regelmatig roeren voor ca. 2 minuten. Voeg de melk toe en breng het mengsel weer aan de kook. Kook de pap op laag vuur, nog steeds regelmatig roerend, voor ca. 10 minuten. Doe de deksel op de pan en laat het ca. 30 minuten op laag vuur staan. Roer de pap even door. Als de pap te dun lijkt, kook hem dan nog 5-10 minuten langer. Voeg zout toe om op smaak te brengen. Meng de suiker en kaneel door elkaar. Giet de rijstepap in twee kommen en serveer vervolgens met de kaneelsuiker en de boter
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Water
300 ml
Rijst
180 g
1 L
Snufje zout
Suiker
4 el
Kaneelpoeder
2 tl
Boter
50 g