Gekookte runderborst of cornedbeef
|
200 g |
---|---|
Zuurkool
|
60 g |
Belegen kaas, geraspt
|
95 g |
Sneetjes zuurdesembrood
|
8 |
Boter, gesmolten
|
50 g |
Augurken
|
2 |
Groene peper
|
½ |
---|---|
Sjalot
|
1 |
Mayonaise
|
100 ml |
Chilisaus
|
1 el |
Paprikapoeder
|
1 tl |
Dijonmosterd
|
1 tl |
Een paar druppels tabasco, naar smaak
|
Het is geen sinecure om als broodje echt beroemd te worden. Voor de populaire Reuben sandwich heb je flinterdun corned beef, een pittige combinatie van kaas en zuurkool en een intens romige saus nodig. Dit alles ligt op vers zuurdesembrood en wordt goudbruin geroosterd. Kortom, een hemelse vreugde op je bord.
Met een geschiedenis die stevig geworteld is in de deli-cultuur, is deze bescheiden sandwich voor velen een vast onderdeel van de lunch geworden. Hoewel er heel wat variaties bestaan, blijft de klassieke combinatie van corned beef, Zwitserse kaas, zuurkool en Russian dressing op roggebrood het populairst.
Afgezien van het feit dat het een verrukkelijk broodje is, zijn de meeste ingrediënten standaard aanwezig in de voorraadkast en kunnen ze lang bewaard worden. Dit betekent dat je ofwel al meteen een Reuben sandwich kunt maken of makkelijk naar de winkel kunt om alles wat je nodig hebt te kopen.
Omdat het broodje veel vet bevat, is een frisse witte wijn een uitstekende keuze als je het elegant wilt aanpakken. Sommige rode wijnen – met name die met een hoog zuurgehalte – passen er ook goed bij. Maar er gaat niets boven een Reuben-sandwich met een ijskoud pilsje erbij.