Raita met yoghurt en komkommer
Bereidingswijze
Raita met yoghurt en komkommer
Ingrediënten
Griekse yoghurt 10%
|
300 ml |
---|---|
Knoflookteentje
|
1 |
Gemalen karwij
|
1 tl |
Zout
|
2 tl |
Komkommer
|
½ |
Sjalotjes
|
2 |
Verse munt
|
½ potja |
Een koel, verfrissend bijgerecht bij een hete curry
Raita is een klassiek Indiaas bijgerecht dat heel goed past bij elk currygerecht. De frisse smaken in de raita vullen de rijke smaak van een curry perfect aan. En de vetrijke yoghurt helpt de soms uitdagend hete smaak van een Indiase curry te temperen. Raita is ook een uitstekende dipsaus voor naan, chips of groenten.
Hoe bewaar je raita?
Restjes raita zijn tot drie dagen houdbaar in de koelkast. Denk eraan de saus goed af te dekken met huishoudfolie of een luchtdicht deksel om te voorkomen dat er ongewenste aroma's in dringen. Je kunt raita ook invriezen. De beste manier is om de saus in afsluitbare diepvrieszakjes te doen en die plat op een dienblad in de vriezer te leggen tot de saus door en door bevroren is. Verwijder vervolgens het dienblad en bewaar de bevroren raita maximaal drie maanden. Laat de saus een nacht in de koelkast ontdooien en roer hem voor het serveren goed door, zodat hij goed gemengd is.