Quinoasalade met kip en croutons
Bereidingswijze
Salade
Dressing
Kip
Croutons
Tips
Oud brood is een uitstekende keuze voor het maken van de perfecte krokante en knapperige croutons voor je salade. Benut je dagoude brood optimaal door het de boter te laten absorberen en goudbruin te laten worden voor jouw genot.
Tips
Wanneer je de ingrediënten voor de salade combineert, doe dit dan voorzichtig om het fruit en de groenten niet te pletten of te kneuzen. Gebruik een grote lepel of salade tang om alles gelijkmatig te verdelen.
Tips
We raden aan je quinoasalade met kip en croutons direct na het samenstellen te serveren. Zo behoud je de knapperigheid van de groenten en de malsheid van de kip. Als je de salade van tevoren moet bereiden, bewaar dan de componenten apart en assembleer vlak voor het serveren.
Ingrediënten
Salade
Quinoa
|
150 g |
---|---|
Witte kaas
|
200 g |
Spinazieblaadjes
|
200 g |
Perziken
|
4 |
Nectarines
|
4 |
Granaatappel
|
1 |
(mini) groene asperges
|
1 handenvol |
Grote handvol kervel
|
1 |
Grote handvol munt
|
1 |
Dressing
Citroen
|
1 |
---|---|
Honing
|
2½ tl |
Olijfolie
|
50 ml |
Zout en peper
|
Kip
Kipfilets
|
3 |
---|---|
Olie, bij voorkeur koolzaadolie of half koolzaad-, half olijfolie
|
100 ml |
Zout en peper
|
Croutons
Brood
|
1 |
---|---|
Teentje knoflook
|
1 |
Olijfolie
|
4 el |
Zout en peper
|
Een heerlijk zoete en knapperige quinoasalade met kip
Elke dag is perfect voor een heerlijk zoete en knapperige quinoasalade met sappige, malse kip. Vanwege de vele geweldige smaken kan deze salade dienen als een luxe lunch of een hoofdgerecht. Fruit, groenten en kruiden mengen met de zachte quinoa en de malse kip om een prachtig uitgebalanceerde maaltijd te creëren, waarbij elke smaak van zoet en fris tot pittig en zuur wordt verkend. Garneer de salade met witte kaas en zelfgemaakte croutons.
Gevuld met zoete vruchten, knapperige groenten en verse kruiden
Om de nootachtige smaak van de quinoa en de rijkdom van de kip in evenwicht te brengen, vullen we de salade met zoete vruchten, knapperige groenten en verse kruiden, die elk smaak, textuur en kleur bieden.
De nectarines, perziken en granaatappels zorgen voor een citrusachtige zoetheid die door de diepe smaken van de kip en quinoa snijdt. Asperges en spinazie voegen een groene levendigheid en een knapperige frisheid toe aan de salade, terwijl munt en kervel zorgen voor tuinfrisse aroma's.
Krokante croutons ontmoeten malse kip
In deze quinoasalade ontmoeten krokante croutons malse kip om heerlijke nuances in zowel smaak als textuur te creëren. De quinoa neemt smaak op van de sappige kip, waardoor elke hap rijk en smaakvol is. Om de zachtheid en malsheid in evenwicht te brengen, maken we knapperige croutons om het serveren mee af te maken. De croutons bieden ook boterachtige smaaknoten die de frisheid en knapperigheid van het fruit en de groenten in evenwicht brengen. Dus, hoewel het fruit en de groenten een integraal onderdeel vormen van deze smaakvolle quinoasalade, verdient de combinatie van krokante croutons en malse kip ook applaus.
Gekleed met een honing-citroendressing
Voor de beste ervaring besprenkelen we de quinoasalade met een zoete en verfrissende honing-citroendressing. Hoewel het mengsel eenvoudig is, blijft de dressing een populaire keuze voor degenen die een frisse uitbarsting aan hun salades willen toevoegen. Terwijl de dressing elk ingrediënt bedekt, helpt het om hun natuurlijke smaken naar voren te brengen. Het is een geweldige, makkelijk te maken toevoeging aan de quinoasalade met kip en croutons als je van extra diepte en complexiteit houdt.
Als je andere salades wilt maken, probeer dan onze groene salade met saladekaas en croutons of onze smakelijke salade met aardappelen, dille en eieren.
Maak het eigen
Maak het recept eigen door ingrediënten toe te voegen of te vervangen. Kies voor gegrilde kip om een rokerige, geblakerde smaak toe te voegen. Het grillproces karamelliseert de suikers in de kip, wat een heerlijke umamismaak creëert. De rokerige smaken vullen de zoete vruchten en verse groenten erg goed aan.
Geroosterde noten en zaden kunnen diepte en textuur toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor geroosterde amandelen, pecannoten, pompoenpitten of zonnebloempitten voor een bevredigende crunch en nootachtige smaak.
Een geweldige plek om creatief te zijn, is met de saladedressing. Probeer een eenvoudige balsamico vinaigrette die de zoete en zuur smaken in evenwicht brengt, net als de honing-citroendressing. Voor een romigere dressing met een romige smaak, probeer een avocado-limoendressing.