Quiche
Quiche is gemakkelijk te maken en bestaat slechts uit een aantal eenvoudige ingrediënten. Het recept voor quiche kan gemakkelijk worden aangepast met andere groenten en op smaak worden gebracht met kruiden. Het recept voor quiche bestaat uit een knapperige korst en een heerlijke vulling met kaas. Hier hebben we gekozen voor mozzarella in blokjes, maar je kunt de kaas gebruiken die je in huis hebt. Quiche is geschikt als avondmaaltijd en past ook goed op een buffet of bij de lunch. Je kunt de quiche meenemen voor een picknick of in je lunchbox, want het smaakt zowel warm als koud lekker.
Bereidingswijze
Bijgerecht
Voorbakken
Bakken
Taartdeeg
Vulling
Tips
Je kunt de quichebodem en vulling van eieren, melk, room, kaas en kruiden gebruiken als basis voor allerlei soorten quiches. Gebruik dit recept en vervang bijvoorbeeld de ui door grofgeraspte wortels, broccoli, bloemkool, prei, champignons of pompoen - of een combinatie van verschillende groenten. Als je groenten een beetje slap zijn geworden, kun je ze meestal weer knapperig maken door ze een half uur in water met ijsblokjes te leggen (behalve champignons). Een nieuwe heerlijke quiche en je voorkomt voedselverspilling.
Ingrediënten
Taartdeeg
Koude boter
|
100 g |
---|---|
Tarwemeel
|
175 g |
Water
|
½ el |
Vulling
Boter
|
25 g |
---|---|
Uien, in kleine blokjes (ongeveer 400 g)
|
5 |
Eieren
|
2 |
Melk
|
100 ml |
Room
|
100 ml |
Mozzarella, in blokjes
|
100 g |
Geraspte nootmuskaat
|
¼ tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|