Je kunt de quichebodem en vulling van eieren, melk, room, kaas en kruiden gebruiken als basis voor allerlei soorten quiches. Gebruik dit recept en vervang bijvoorbeeld de ui door grofgeraspte wortels, broccoli, bloemkool, prei, champignons of pompoen - of een combinatie van verschillende groenten. Als je groenten een beetje slap zijn geworden, kun je ze meestal weer knapperig maken door ze een half uur in water met ijsblokjes te leggen (behalve champignons). Een nieuwe heerlijke quiche en je voorkomt voedselverspilling.
Koude boter
|
100 g |
---|---|
Tarwemeel
|
175 g |
Water
|
½ el |
Boter
|
25 g |
---|---|
Uien, in kleine blokjes (ongeveer 400 g)
|
5 |
Eieren
|
2 |
Melk
|
100 ml |
Room
|
100 ml |
Mozzarella, in blokjes
|
100 g |
Geraspte nootmuskaat
|
¼ tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|