Quesadilla's met kip

Quesadilla's met kip

45 min.
Soms zijn de eenvoudigste dingen het lekkerst! Quesadilla's in laagjes zijn een geweldig Mexicaans straatgerecht dat over de hele wereld populair is geworden. Het gerecht bestaat uit tortillapannenkoeken die op elkaar zijn gestapeld en zijn belegd met kaas. Onze tortilla's zijn gevuld met een paprikamengsel, kip en kaas en worden geserveerd met pittige salsa, komkommer en verse koriander. Dit recept voor quesadilla's met kip is even lekker als makkelijk. Geniet van de smakelijke laagjes voor het diner of een snelle snack - je zult er geen spijt van krijgen!
https://www.arla.nl/recepten/quesadillas-met-kip/

Bereidingswijze

Paprikamengsel
  • Laat de boter op hoog vuur smelten in een grote pan, maar laat hem niet bruin worden.
  • Fruit de ui en de knoflook ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de paprika's, de tomaten en het zout toe. Bak nog 4 minuten.
  • Giet het paprikamengsel in een kom en veeg de pan schoon.
Kip
  • Smelt de boter in een pan. Zodra de boter goudbruin is, bak je de reepjes kipfilet ongeveer 3 minuten. Bestrooi met zout en paprika.
Quesadilla's in laagjes
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Leg steeds 3 tortilla’s op de volgende manier op elkaar: Leg 1 tortilla op een met bakpapier beklede plaat en verdeel ¼ van het paprikamengsel, ¼ van de kip en een beetje kaas erover.
  • Herhaal dit en eindig met 1 tortilla met wat kaas erop
  • Doe hetzelfde met de laatste 3 tortilla's op een andere plaat.
  • Grill ongeveer 5 minuten op 225 °C tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Voor het serveren
  • Leg intussen de komkommerschijfjes op een plat bord.
  • Meng de rode ui met het limoensap en verdeel het mengsel over de komkommer.
  • Snijd de gegrilde quesadilla's in driehoekjes en serveer ze met de komkommer en salsa.
  • Maak het geheel af met verse koriander.
Eet smakelijk!
Tips

Houd je bij het samenstellen van de quesadilla's aan de aangegeven hoeveelheid paprika en kipreepjes, anders kan de vulling eruit lopen. Dat is ook de reden waarom je niet moet beknibbelen op de kaas. Kaas is de lijm die dit geweldige gerecht bij elkaar houdt. Zorg ervoor dat je het hele oppervlak van je tortillavulling bedekt met kaas voordat je er nog een tortilla op legt. Als je niet genoeg kaas gebruikt, blijft de vulling niet goed zitten. Gebruik liever geraspte mozzarella dan buffelmozzarella, want door het vocht worden de tortilla's klef en valt het hele gerecht uit elkaar.

Vragen over quesadilla's

Geniet van een Mexicaanse klassieker met ons recept voor quesadilla's met kip en kaas. Onze vulling bestaat uit een paprikamengsel en smakelijke kipfiletreepjes. Lees verder hoe je quesadilla's maakt en krijg andere feitjes over dit heerlijke streetfood.

Wat is een quesadilla?
Quesadilla's zijn een Mexicaans gerecht dat bestaat uit verwarmde tortilla's met gesmolten kaas erin. Gewoonlijk wordt het hartige gerecht gemaakt naast kaas ook een mengsel van vlees en groente. Het mengsel wordt tussen tortilla's gelegd, die vervolgens worden gegrild of gebakken in de oven of op een grill. Als finishing touch wordt het gerecht in driehoekjes gesneden en vaak geserveerd met guacamole of salsa.
Hoe maak je quesadilla's?
Maak kipquesadilla's met kaas en paprika. Fruit voor het paprikamengsel ui, knoflook, paprika en tomaten en breng op smaak met zout en peper. Bak vervolgens de reepjes kipfilet in een pan met gesmolten boter en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel vervolgens ¼ van het paprikamengels, ¼ van de kip en een beetje kaas over een tortilla. Herhaal dit tot je 2 lagen vulling tussen 3 tortilla's hebt. Bestrooi de bovenkant met kaas en rooster de gelaagde quesadilla's ongeveer 5 minuten in de oven op 225 °C tot de kaas gesmolten is.
Wat doe je in quesadilla’s?
Quesadilla's kunnen met allerlei verschillende ingrediënten worden gevuld, dus je hebt een ruime keuze voor de vulling. Wij gebruikten de ingrediënten die we het beste vonden voor een smaakvolle Mexicaanse quesadilla met ui, knoflook, paprika, tomaten, komkommer, limoensap, hete salsa en koriander - en natuurlijk kip en kaas. Wat je ook in je quesadilla stopt, je hebt kaas van goede kwaliteit nodig om de vulling bij elkaar te houden.
Wat serveer je bij quesadilla's?
Serveer je quesadilla's als hoofdgerecht of als snack met pittige salsa en een snelle en eenvoudige komkommersalade. Meng limoensap met dunne rode-uienringen en verdeel het mengsel over de in plakjes gesneden komkommer. Garneer tot slot met koriander voor een frisse en citrusachtige smaak. Andere bijgerechten zijn guacamole, corn fries en kip-tortillasoep.
Welke kaas gebruik je voor quesadilla's?
De beste kaas voor quesadilla's smelt goed en is draderig. Authentieke Mexicaanse quesadilla's worden meestal gemaakt met Oaxaca- of Chihuahua-kaas, maar mozzarella is een klassieker die goed smelt en een heerlijke milde smaak heeft. Mozzarella is een populaire en geweldige optie die perfect draderig wordt zodra hij is afgekoeld. Ideaal voor dit gerecht.
Kun je quesadilla's invriezen?
Je kunt quesadilla's tot 2 maanden invriezen. Het is eenvoudig en gemakkelijk, en je hebt altijd een snelle snack bij de hand als je honger krijgt. Laat eerst de in elkaar gezette tortillaschotel afkoelen op kamertemperatuur. Snijd de quesadilla's in driehoekjes en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede plaat. Zet de plaat een paar uur in de vriezer om de driehoekjes snel in te vriezen. Deze stap voorkomt dat ze aan elkaar plakken of uit elkaar vallen in de vriezer. Zodra ze bevroren zijn, wikkel je ze afzonderlijk in huishoudfolie en doe je ze over in een diepvrieszakje of een luchtdichte bak voordat je ze in de vriezer bewaart.
Kun je quesadilla's opwarmen?
De beste manier om quesadilla's op te warmen is ze een nacht in de koelkast te laten ontdooien en ze de volgende dag in de oven op te warmen. Je kunt ze ook opwarmen in een koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 1-2 minuten aan elke kant. Beide manieren zorgen ervoor dat de kaas smelt en dat de kip vochtig blijft. Je kunt de quesadilla's ook opwarmen in de magnetron. Wij raden deze methode echter niet aan, omdat ze dan zompig kunnen worden.

Ingrediënten

Paprikamengsel
Boter
10 g
Gesnipperde rode ui (ca. 75 g)
1
Kleine knoflookteentjes uitgeperst
2
Paprika in verschillende kleuren (ca. 400 g)
2
Tomaten in kleine stukjes (ca. 400 g)
4
Grof zout
1 tl
Versgemalen paprikapoeder
Kip
Boter
10 g
Kipfilets in reepjes
400 g
Grof zout
1 tl
Versgemalen paprikapoeder
Quesadilla's in laagjes
Volkoren tortilla's (ongeveer 370 g) - ongeveer 25 cm in diameter
6
Geraspte mozarella, biologisch
140 g
Komkommer in plakjes gesneden (ca. 300 g)
1
Rode ui in dunne halve ringen (ca. 75 g)
1
Versgeperst limoensap
2 el
Hete salsa - pittige tomatensaus
200 g
Verse koriander
25 g

Kipquesadilla's barstensvol smaak

Ervaar lekker Mexicaans straatvoedsel met ons recept voor quesadilla's in laagjes vol sappige smaken. Dit met een paprikamengsel en smakelijke kip gevulde gerecht zorgt voor een voortreffelijke smaakbeleving. De heerlijke vulling wordt tussen 3 tortilla's gestapeld en bij elkaar gehouden met geraspte mozzarella. Snijd de quesadilla's in driehoekjes en serveer ze met pittige salsa en frisse komkommersalade. Een snel en eenvoudig diner dat jou en je gasten ongetwijfeld zal bevallen. Ontdek de Mexicaanse keuken met onze recepten voor pittige nacho's met avocado, salsa en koriander en taco's met rundvlees met zelfgemaakte tortilla's. Heb je een snelle dip nodig? Probeer onze romige, zachte guacamole.

Quesadilla in laagjes met kaas

Wat zouden quesadilla's zijn zonder kaas? Dit heerlijke gerecht is een en al kaas, van binnen en van buiten. Met 2 lagen paprikamengsel, kip en geraspte mozzarella tussen 3 tortilla's heb je een heerlijke hartige traktatie. En weet je wat het beste is? Dankzij de laagjes kun je veel kaas gebruiken en toch een goed evenwicht houden door de extra tortilla in het midden. Ook worden deze mooie gerechtjes, eenmaal in elkaar gezet, gegrild met een beetje mozzarella erop voor een goed afgeronde smaak. Het resultaat is lange draden gesmolten kaas gecombineerd met een heerlijke vulling die je doet watertanden.

Een heerlijke, pittige salsa

Alle goede dingen bestaan in drieën. Tenminste, dat geldt voor dit hartige recept. De combinatie van geraspte kaas, gebakken kipfiletreepjes en een paprikamengsel van rode ui, knoflook, verschillende kleuren paprika's, tomaten en kruiden zorgt voor een smakelijke vulling waarin alles heerlijk bij elkaar past. Gelaagd

tussen gegrilde tortilla's die in driehoekjes worden gesneden, wachten deze smakelijke gerechtjes erop om in pittige salsa te worden gedoopt en je smaakpapillen te prikkelen.

Voeg een eigen accent toe

Maak het heter door chili toe te voegen aan het paprikamengsel of garneer met plakjes verse chilipeper of ingemaakte jalapeño’s wanneer je je zelfgemaakte quesadilla serveert. Het geeft het gerecht een pittige hete smaak met een rokerig aroma, wat een heerlijk contrast vormt met de kaas. Het is ook heerlijk om 1 eetlepel gemalen komijn aan de kip toe te voegen. Voeg die na ongeveer 2 minuten baktijd toe.

Hoe vouw je een quesadilla in plaats van laagjes te maken?

Hoewel we hier de vulling voor de quesadilla's in laagjes doen, kun je een handige truc toepassen om ze in plaats daarvan te vouwen als je iets nieuws wilt proberen. Neem een tortilla en snijd hem van de buitenrand naar het midden door. Leg de vullingen in kwarten op de tortilla, zodat je een kwart deel met kip hebt, een kwart deel met geraspte mozzarella en een kwart deel met paprikamengsel. Vouw de verschillende delen van de tortilla met de klok mee over elkaar tot je een kleine driehoek ter grootte van een kwart tortilla hebt.

Je krijgt dezelfde lagen als bij 3 tortilla’s, maar dan in een mooie, kant-en-klare versie voor één portie. Bestrooien met kaas, grillen in de oven, en klaar is kees.