Quesadilla's met kip
Bereidingswijze
Paprikamengsel
Kip
Quesadilla's in laagjes
Voor het serveren
Tips
Houd je bij het samenstellen van de quesadilla's aan de aangegeven hoeveelheid paprika en kipreepjes, anders kan de vulling eruit lopen. Dat is ook de reden waarom je niet moet beknibbelen op de kaas. Kaas is de lijm die dit geweldige gerecht bij elkaar houdt. Zorg ervoor dat je het hele oppervlak van je tortillavulling bedekt met kaas voordat je er nog een tortilla op legt. Als je niet genoeg kaas gebruikt, blijft de vulling niet goed zitten. Gebruik liever geraspte mozzarella dan buffelmozzarella, want door het vocht worden de tortilla's klef en valt het hele gerecht uit elkaar.
Vragen over quesadilla's
Geniet van een Mexicaanse klassieker met ons recept voor quesadilla's met kip en kaas. Onze vulling bestaat uit een paprikamengsel en smakelijke kipfiletreepjes. Lees verder hoe je quesadilla's maakt en krijg andere feitjes over dit heerlijke streetfood.
Ingrediënten
Paprikamengsel
Boter
|
10 g |
---|---|
Gesnipperde rode ui (ca. 75 g)
|
1 |
Kleine knoflookteentjes uitgeperst
|
2 |
Paprika in verschillende kleuren (ca. 400 g)
|
2 |
Tomaten in kleine stukjes (ca. 400 g)
|
4 |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen paprikapoeder
|
Kip
Boter
|
10 g |
---|---|
Kipfilets in reepjes
|
400 g |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen paprikapoeder
|
Quesadilla's in laagjes
Volkoren tortilla's (ongeveer 370 g) - ongeveer 25 cm in diameter
|
6 |
---|---|
Geraspte mozarella, biologisch
|
140 g |
Komkommer in plakjes gesneden (ca. 300 g)
|
1 |
Rode ui in dunne halve ringen (ca. 75 g)
|
1 |
Versgeperst limoensap
|
2 el |
Hete salsa - pittige tomatensaus
|
200 g |
Verse koriander
|
25 g |
Kipquesadilla's barstensvol smaak
Ervaar lekker Mexicaans straatvoedsel met ons recept voor quesadilla's in laagjes vol sappige smaken. Dit met een paprikamengsel en smakelijke kip gevulde gerecht zorgt voor een voortreffelijke smaakbeleving. De heerlijke vulling wordt tussen 3 tortilla's gestapeld en bij elkaar gehouden met geraspte mozzarella. Snijd de quesadilla's in driehoekjes en serveer ze met pittige salsa en frisse komkommersalade. Een snel en eenvoudig diner dat jou en je gasten ongetwijfeld zal bevallen. Ontdek de Mexicaanse keuken met onze recepten voor pittige nacho's met avocado, salsa en koriander en taco's met rundvlees met zelfgemaakte tortilla's. Heb je een snelle dip nodig? Probeer onze romige, zachte guacamole.
Quesadilla in laagjes met kaas
Wat zouden quesadilla's zijn zonder kaas? Dit heerlijke gerecht is een en al kaas, van binnen en van buiten. Met 2 lagen paprikamengsel, kip en geraspte mozzarella tussen 3 tortilla's heb je een heerlijke hartige traktatie. En weet je wat het beste is? Dankzij de laagjes kun je veel kaas gebruiken en toch een goed evenwicht houden door de extra tortilla in het midden. Ook worden deze mooie gerechtjes, eenmaal in elkaar gezet, gegrild met een beetje mozzarella erop voor een goed afgeronde smaak. Het resultaat is lange draden gesmolten kaas gecombineerd met een heerlijke vulling die je doet watertanden.
Een heerlijke, pittige salsa
Alle goede dingen bestaan in drieën. Tenminste, dat geldt voor dit hartige recept. De combinatie van geraspte kaas, gebakken kipfiletreepjes en een paprikamengsel van rode ui, knoflook, verschillende kleuren paprika's, tomaten en kruiden zorgt voor een smakelijke vulling waarin alles heerlijk bij elkaar past. Gelaagd
tussen gegrilde tortilla's die in driehoekjes worden gesneden, wachten deze smakelijke gerechtjes erop om in pittige salsa te worden gedoopt en je smaakpapillen te prikkelen.
Voeg een eigen accent toe
Maak het heter door chili toe te voegen aan het paprikamengsel of garneer met plakjes verse chilipeper of ingemaakte jalapeño’s wanneer je je zelfgemaakte quesadilla serveert. Het geeft het gerecht een pittige hete smaak met een rokerig aroma, wat een heerlijk contrast vormt met de kaas. Het is ook heerlijk om 1 eetlepel gemalen komijn aan de kip toe te voegen. Voeg die na ongeveer 2 minuten baktijd toe.
Hoe vouw je een quesadilla in plaats van laagjes te maken?
Hoewel we hier de vulling voor de quesadilla's in laagjes doen, kun je een handige truc toepassen om ze in plaats daarvan te vouwen als je iets nieuws wilt proberen. Neem een tortilla en snijd hem van de buitenrand naar het midden door. Leg de vullingen in kwarten op de tortilla, zodat je een kwart deel met kip hebt, een kwart deel met geraspte mozzarella en een kwart deel met paprikamengsel. Vouw de verschillende delen van de tortilla met de klok mee over elkaar tot je een kleine driehoek ter grootte van een kwart tortilla hebt.
Je krijgt dezelfde lagen als bij 3 tortilla’s, maar dan in een mooie, kant-en-klare versie voor één portie. Bestrooien met kaas, grillen in de oven, en klaar is kees.