Zoete aardappel
|
600 g |
---|---|
Zout en peper naar smaak
|
|
Boter en koolzaadolie
|
Sjalotjes
|
2 |
---|---|
Knoflookteentjes
|
2 |
Komijnpoeder
|
1 tl |
Gedroogde oregano
|
1 tl |
Zwarte bonen (400 g)
|
1 blikje |
Limoensap
|
1 tl |
Zout en peper naar smaak
|
Tortilla's
|
8 |
---|---|
Blokjes witte kaas
|
150 g |
Geraspte kaas, texmex
|
150 g |
Ingelegde jalapeños, in plakjes gesneden
|
4 el |
Limoen, in partjes gesneden
|
1 |
---|---|
Gemengde sla
|
65 g |
Zure room
|
300 ml |
Tomatensalsa met stukjes tomaat
|
1 potja |
De quesadilla, misschien wel een van de populairste Mexicaanse gerechten, stamt uit het Azteekse rijk, waar de tortillavullingen zoet waren en ze vaak als dessert werden gegeten. Sindsdien zijn de vullingen sterk uitgebreid, van kaas tot vlees en groenten. Onze versie bevat een puree van zwarte bonen die vol zit met eiwitten en andere gezonde dingen zoals antioxidanten, vezels en calcium.
Kies maar, dit recept is perfect voor elk moment van de dag. Voor een volledige maaltijd raden wij je aan wat bijgerechten toe te voegen, zoals de zoete aardappelen en de gemengde sla in dit recept. Andere opties zijn een pittige Mexicaanse koolsla, Mexicaanse straatmais (ook bekend als elote) en een heerlijk smakende korianderlimoenrijst die traditioneel langkorrelige witte rijst combineert met knoflook, limoensap en -rasp en koriander, en jalapeños voor een optionele extra kick.
De bereide quesadilla in reepjes snijden, die oprollen tot rondjes en ze vastzetten met een tandenstoker of satéprikker is een leuke en gemakkelijke manier om dit recept om te toveren tot fingerfood. U kunt ook hapklare, volwaardige snacks maken met behulp van kleine borrelglaasjes. Druk met het glas op de quesadilla om de perfecte grootte te krijgen. Wissel de stukjes quesadilla nu in laagjes af met toppings, met als laatste laagje een toefje zure room en een partje limoen.
Veel mensen zullen beweren dat de toppings even belangrijk zijn als de vulling en de perfect gebakken tortilla – of misschien wel belangrijker. Partjes limoen zijn een must, en een eenvoudig kneepje geeft elke quesadilla een frisse en pittige toets. Zure room, een pittige tomatensalsa en romige guacamole zijn ook klassieke bijgerechten die je op de meeste tafels zult zien.