Gekookte groenten en verse suikermais
|
150 g |
---|---|
Boter, gesmolten
|
2 el |
Grote tortilla, middelgroot
|
4 |
Milde cheddar
|
100 g |
Quesadilla's zijn typisch Mexicaans en zouden zijn uitgevonden door de Azteken, die vaak maistortilla's vulden met pompoen en ze in kleiovens bakten als een soort dessert. De vulling evolueerde in de loop der tijd en velen zijn het erover eens dat de overgang van zoet naar hartig plaatsvond in het begin van de jaren 1520, toen de Spanjaarden vee (koeien, lammeren en schapen), en vervolgens zuivelproducten zoals kaas, naar de Mexicaanse kust brachten. Sindsdien is de quesadilla door vele culturen overgenomen en zijn er over de hele wereld variaties van het gerecht te vinden.
Door verse kruiden toe te voegen aan je quesadilla's fleur je je maaltijd meteen op en onze top drie voor dit recept bestaat uit oregano, koriander en platte peterselie. Een Mexicaanse kruidenmix is ook een snelle en gemakkelijke manier om de smaak te versterken, dus experimenteer met chilipoeder, paprikapoeder, komijn, gedroogde kruiden en knoflookpoeder tot je je eigen geheime ingrediënt hebt gevonden.
Houd het traditioneel door je quesadilla's te serveren met andere Mexicaanse klassiekers. Onze drie beste keuzes zijn elote (Mexicaanse straatmais), korianderlimoenrijst of een frisse, knapperige Mexicaanse koolsla. En een quesadilla is natuurlijk niet compleet zonder een romige, pittige guacamole en verse, pittige pico de gallo (een grove salsa), dus zorg ervoor dat deze twee klassiekers op de eettafel staan.
Hoewel gekookte quesadilla's tot drie dagen houdbaar zijn in de koelkast (individueel verpakt in huishoudfolie en in een luchtdicht bakje), is dit gerecht absoluut het lekkerst als het vers uit de pan komt. Omdat het recept zo snel en gemakkelijk te maken is, raden wij je aan de restjes apart te bewaren en het gerecht vanaf nul samen te stellen voor het beste resultaat.