Hoewel sommige kant-en-klare versies van deze populaire pannenkoeken al voor 2/3 verzegeld zijn en klaar om te worden gevuld, worden sommige uitgevouwen verkocht. Het afdichten ervan kan een beetje lastig zijn. Van oudsher wordt het beslag slechts aan één kant gebakken, wat het sluiten ervan gemakkelijk maakt, omdat de kant die de binnenkant vormt nog ongebakken is en daardoor nog een beetje plakkerig en gemakkelijk samen te knijpen is. Om de kant-en klare versies te verzegelen, kun je een beetje van de kleverige suikerstroop gebruiken.
Het maken van heerlijke, romige lekkernijen gaat snel en gemakkelijk met dit recept voor qatayef met room. Lees hieronder meer over deze gevulde pannenkoeken door de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze pannenkoeken te bekijken.
Room
|
160 g |
---|---|
Melk
|
240 ml |
Maïzena
|
100 g |
Rozenwater
|
1 el |
Qatayefs, kant-en-klaar
|
20 plakjes |
Fijngemalen pistachenoten
|
100 g |
Siroop
|
240 ml |
Ramadan qatayef asafiri is een speciale traktatie die slechts één keer per jaar wordt geserveerd. Wanneer een dessert zo zelden wordt gegeten, moet het extra lekker zijn. Gelukkig zijn deze gevulde pannenkoeken dat. De pannenkoeken zelf zijn zoet, zacht en luchtig. Van oudsher worden ze gevuld met een clotted cream-achtige vulling genaamd ashta, maar we hebben ervoor gekozen om een snellere, gemakkelijkere versie te maken. Onze eenvoudige ashta-crème wordt gemaakt door melk, room en maïzena te mengen tot een dik roommengsel op smaak gebracht met geurig rozenwater.
Als aanvulling op de zachte pannenkoeken en de romige vulling serveer je de qatayef met noten. Het meest populair zijn pistachenoten. Deze mild smakende noten smaken zoet en hebben een mooie groene kleur. De nootachtige smaak en knapperige textuur die ze dit ramadandessert geven, maken ze nog interessanter om te eten en maken het gerecht echt compleet. Hun levendige kleuren springen meteen in het oog en verleiden je om er een te proberen.
Zie voor meer desserts met dit heerlijke ingrediënt ons recept voor balah al sham en ons mafroukeh-recept met de prachtig groene pistachenoten.
Geen iftarmaaltijd is compleet zonder een smakelijke traktatie om de maaltijd af te ronden. Deze lichte pannenkoeken met hun mascarponeachtige vulling, uitgestald en bestrooid met pistachenoten zorgen voor een prachtig dessert. Dankzij hun halvemaanvorm zijn ze gemakkelijk op te pakken en in te bijten. Wil je een zelfgemaakt beslag zonder griesmeel maken en deze pannenkoeken helemaal zelf bakken? Lees hoe in ons recept voor gefrituurde qatayef.
Je zelfgemaakte qatayef-vulling kan op veel verschillende manieren op smaak worden gebracht. Een traditionele optie naast rozenwater is oranjebloesemwater. Als je echter zin hebt om iets te proberen dat niet bloemig is, kun je een zoete, kindvriendelijke versie maken die op smaak wordt gebracht met vanille en cacao of een meer volwassen versie met een intense koffiesmaak. Verwarmende kruiden kaneel, kardemom en kruidnagel passen ook goed bij de zoete, bloemige roomvulling. Ontdek deze ramadan verschillende zoete ingrediënten om het lekkerste, beste qatayef-recept voor jou en je gezin te maken.