Verse kip
|
1 |
---|---|
Gele uien
|
2 |
Bbq-saus
|
500 ml |
Knoflookteentjes, fijngehakt
|
3 |
Gehakte rode chili
|
1 |
Limoenen
|
Sap van 2 |
Water
|
100 ml |
Zout
|
1 tl |
Zwarte peper
|
1 ml |
Boter en koolzaadolie
|
2 el |
Gekookte maiskolven
|
2 |
---|---|
Zure room
|
2 dl |
Krop sla
|
1 |
Limoen in partjes
|
1 |
'Pulled' vleessoorten zijn populaire malse en sappige streetfoods die meestal geserveerd worden met brood en wat garnering. Ze zijn vaak tijdrovend om te maken, maar dat geldt niet voor deze pulled chicken. Zoek gewoon een BBQ-saus die je lekker vindt en meng met het kookvocht. Zet alles in de oven en een paar uur later krijg je de meest malse, smaakvolle kipreepjes.
Pulled chicken is een rustieke maaltijd die geserveerd moet worden met eenvoudige garnituren. Gegrilde of gebakken maiskolf gaat perfect samen met de kipreepjes met BBQ-smaak. Voeg daar nog wat knapperig wit brood, een salade en gekoelde drankjes aan toe en je hebt alles voor een echte streetfoodervaring, maar dan bij je thuis.
Als je pulled chicken over hebt, laat deze dan gewoon afkoelen, doe het samen met al het kookvocht in een luchtdichte doos en zet het in de koelkast. De gekookte kip is maximaal vier dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de pulled chicken ook tot drie maanden in een luchtdichte doos in de vriezer bewaren.