Biefstukken
|
1 kg |
---|---|
Gele ui
|
1 |
Knoflookteentjes, fijngehakt
|
4 |
Tomatenketchup
|
100 ml |
Chipotlepasta
|
1 el |
Bruine suiker
|
1 el |
Gemalen komijn
|
1 el |
Citroen
|
Sap van 1 |
Zout
|
1½ tl |
Zwarte peper
|
2 snufje |
Met een beetje planning en het juiste stuk vlees kun je thuis sappig en mals pulled beef maken. Dit makkelijke en smaakvolle streetfood zullen je gasten zeker weten te waarderen.
Pulled beef is een echte favoriet onder liefhebbers van streetfood. De sappige, smaakvolle reepjes kunnen in een burrito gerold worden of gebruikt worden als vulling in taco's of gestoomde bao buns. Zilveruitjes, koolsla, zure room en knapperige sla gaan uitstekend samen met pulled beef. Je kunt het rundvlees ook als hoofdgerecht serveren met rijst, sla en vers gehakte koriander. Of geniet gewoon van je pulled beef op een sneetje zacht wit brood gegarneerd met koolsla.
Restjes pulled beef kun je makkelijk bewaren in de koelkast of vriezer. Doe het vlees in een geschikte doos en doe er zoveel mogelijk van het jus bij om het vlees vochtig te houden. Het vlees is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast of maximaal drie maanden in de vriezer. Laat het een nacht ontdooien in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt in de magnetron of oven.