Porchetta
Bereidingswijze
Porchetta
Ingrediënten
Varkensvlees met zwoerd
|
1 kg |
---|---|
Zoutflakes
|
1 el |
Knoflookteentjes
|
2 |
Tijm
|
1 |
Peterselie
|
1 |
Citroenen (onbehandeld), fijn geraspte schil
|
2 |
Droge appelcider
|
200 ml |
Boter
|
25 g |
Volvette room
|
300 ml |
Serveren met
Cocktailtomaten
|
|
---|---|
Rucola
|
Een beproefd gerecht voor speciale gelegenheden
Dit klassieke Italiaanse gerecht is eenvoudig genoeg voor de zondagse lunch en feestelijk genoeg voor een etentje of vakantie. Geroosterde aardappelen en een groene salade maken de maaltijd compleet.
Heerlijke serveertips
Porchetta is zo spectaculair - zowel qua smaak als qua uiterlijk - dat er niets bijzonders bij hoeft. Eenvoudige geroosterde aardappelen met een knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant passen er perfect bij. Maar als je iets wilt om de smaak te versterken, is een theelepel heerlijke pittige mosterd voldoende. Of probeer eens klassieke Italiaanse mostarda (gekookte appels met mosterd)!
Wat kun je doen met restjes porchetta?
Porchetta is net zo lekker op kamertemperatuur. Je maakt er ook een mooie sandwich mee, koud uit de koelkast, besmeerd met een laagje cranberryrelish of mosterd en belegd met een blaadje knapperige romainesla. Je kunt het ook goed opwarmen. Leg de plakjes in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje water en dek de schaal goed af met folie. Verwarm gedurende 15 minuten in de oven op 160 °C.