Rijst is de perfecte basis voor je poke bowls. Bij het koken van rijst is het belangrijk om de rijst te spoelen of te laten weken in koud water om het natuurlijk voorkomende arsenicumgehalte te verlagen. Rijst spoelen in een zeef voor het koken heeft als bijkomend voordeel dat het zetmeel van het oppervlak van de korrels wordt verwijderd, waardoor ze minder snel klonteren tijdens het koken.
Met een gemakkelijk poke bowl recept als het onze wordt het bereiden van een verfrissende lunch of diner voor jou en de jouwen een fluitje van een cent. Lees verder om meer te leren over poke bowls en bekijk onze meest gestelde vragen over het gerecht.
Gerookte zalm in reepjes
|
100 g |
---|---|
Gekookte en afgekoelde bruine rijst (ongeveer 80 g rauwe snelkookzilvervliesrijst)
|
150 g |
Paarse spitskool in dunne reepjes
|
175 g |
In plakjes gesneden avocado (ongeveer 125 g)
|
1 |
Cottagecheese
|
250 g |
Edamame bonen (sojabonen)
|
75 g |
Lente-ui in plakjes (ongeveer 50 g)
|
½ bosje |
Limoen in partjes gesneden
|
1 |
Schoongemaakte rode chili of jalapeñopeper in dunne plakjes
|
1 |
Zwarte sesamzaadjes
|
|
---|---|
Verse muntblaadjes
|
Poke bowls zijn even snel en gemakkelijk te bereiden als heerlijk. Een gerookte zalm poke bowl met cottagecheese en veel verschillende en heerlijke groenten is perfect als je een lunch- of dinergerecht wilt dat snel te maken is, maar veel smaken en texturen biedt. Onze poke bowl is ongelooflijk makkelijk te bereiden en zal je zeker aantrekken met zijn vele felle kleuren en je terug laten komen vanwege zijn geweldige smaak.
Terwijl Hawaïaanse poke bowls traditioneel worden gemaakt met rauwe vis, wordt in ons recept voor poke bowl met zalm gerookte zalm gebruikt. Dit maakt deze kleurrijke bowl-maaltijd ongelooflijk gemakkelijk om thuis te bereiden, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de voorbereiding om met rauwe vis aan de slag te gaan. Gerookte zalm heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een licht rokerige en zoute smaak die goed past bij de bruine rijst basis van deze bowl, omdat deze rijstsoort complexe nootachtige en aardse ondertonen heeft.
Een zelfgemaakte poke bowl kan worden bereid met verschillende toppings. In onze versie van het populaire gerecht hebben we ervoor gekozen om de bruine rijst en gerookte zalm te combineren met lente-uitjes en spitskool om mooie kleuren te geven en frisheid en knapperigheid toe te voegen als aanvulling op de boterachtige edamame bonen en romige, milde avocado. Om de schaal af te maken, raden we aan om te garneren met nootachtige sesamzaadjes, kruidige muntblaadjes, pittige limoen en rode chilipepers om het wat pittiger te maken.
Het gebruik van cottagecheese in poke bowls is een gemakkelijke manier om een heerlijk romige textuur toe te voegen, evenals een lichte zoutheid die goed past bij bruine rijst. Cottagecheese heeft een subtiele milde smaak die goed samengaat met veel verschillende toppings voor poke bowls, en in onze versie vult de verfijnde pittigheid de fluweelzachte gerookte zalm en de romige avocado prachtig aan.
Hoewel er geen uitputtende poke bowl toppings lijst is, laat het beste poke bowl recept veel ruimte voor creativiteit en experimenteren. Aangezien een traditionele poke bowl rauwe vis bevat, kun je experimenteren met rauwe tonijn of zalm, zoals we doen in onze Japans geïnspireerde sushibowl waar je misschien ook inspiratie opdoet voor verschillende pokebowl-ingrediënten.
Experimenteer met het toevoegen van meer knapperige elementen door verse groenten zoals komkommer, radijs, wortels of taugé in je kommen te introduceren of gebruik een knapperige snack zoals gezouten komkommer of geroosterde pinda's om heerlijke combinaties van verschillende texturen te creëren.
Een gemakkelijke manier om deze zalm poke bowl je eigen te maken is door hem te mixen met een poke bowl dressing of saus. Poke bowls smaken heerlijk als je ze besprenkelt met verschillende soorten, zoals zelfgemaakte mayonaise op smaak gebracht met siracha saus of chilivlokken, een knoflook aïoli, een dressing op basis van soja saus en sesamolie, of zelfs een pittige mango-chilidressing met verse chili en ponzu.