Niemand wil droog en zwaar brood eten, dus wees voorzichtig met het deeg bij het kneden - hanteer het lichtjes. Hierdoor krijg je luchtig brood waarin zich enorme bellen vormen zodra het de verwarmde pan raakt. Bak het brood tot het oppervlak borrelt en het brood een gouden kleur heeft.
Onze platbroden zijn geschikt om in te vriezen, zodat je ze gemakkelijk van tevoren kunt bereiden om tijd te besparen en ze eenvoudig kunt ontdooien en opnieuw opwarmen wanneer je ze nodig hebt. Zodra ze zijn afgekoeld, wikkel je ze in bakpapier en doe je ze in een luchtdichte bak voordat je ze in de vriezer legt.
Deze platbroden zijn perfect als bijgerecht voor salades, met heerlijk beleg, en nog veel meer. Het is een eenvoudig en gemakkelijk recept, en je hebt maar een paar ingrediënten uit je voorraadkast nodig om dit zachte en warme brood te maken. Wij hebben een lijst met nuttige informatie samengesteld om je nieuwsgierigheid te prikkelen en je de weg te wijzen, zodat je kunt leren hoe je platbrood moet maken.
Roggemeel
|
50 g |
---|---|
Bakpoeder
|
2½ tl |
Suiker
|
½ tl |
Grof zout
|
1 tl |
Speciale tarwebloem
|
250 g |
Arla Biologische Halfvolle melk
|
¼ L |
Boter om te bakken
|
25 g |
Heb je ooit heerlijk warm brood gegeten dat in een pan is gemaakt? Dit is je kans met ons gemakkelijke en snelle recept voor platbrood. Dit zachte en bescheiden brood is een perfect bijgerecht bij een scala aan maaltijden en bijgerechten, en het zal moeilijk zijn om iemand te vinden die niet vanaf de eerste help van deze mooie platte broden zal houden. Ze variëren van mals, licht en zacht tot krokant en luchtig, afhankelijk van de bloemverhouding en de manier waarop ze worden gebakken.
Er zijn heel veel manieren om van je platbrood te genieten, als hoofdgerecht of als bijgerecht. Eet het gewoon of snijd het in kleinere stukjes die perfect geschikt zijn voor dips zoals hummus of guacamole of eet het met een heerlijke salade. Het is een veelzijdig brood, ideaal voor het maken van wraps, taco's en shoarma. Je kunt er zelfs sandwiches of pizza's mee maken. Voeg gewoon tomatensaus, kaas en je favoriete toppings toe. Gebruik het in ons recept voor Turkse wraps met wittebonensalade en muntdressing. Bekijk ook eens ons recept voor naan, met een knoflookalternatief, of maak zelfgemaakt paninibrood, perfect voor het maken van heerlijke sandwiches.
Er zijn geen regels voor het kiezen van toppings voor platbrood. Het hangt gewoon af van je persoonlijke voorkeur en favoriete smaken.
Smeer voor een platbrood met ovengedroogde tomaten een puree van geroosterde knoflook op basis van olijfolie, grof zout, zwarte peper en knoflook op het brood. Voeg ovengedroogde tomaten en plakjes mozzarella toe voordat je het in de oven bakt. Serveer het met wat balsamicoazijn en wat basilicum.
Maak een pestoplatbrood door pesto op het brood te smeren, gevolgd door mozzarella en spinazie, en bestrooi met rode pepervlokken.
Beide platbroodtoppings zijn aromatisch en vol van smaak en zijn geweldig als je haast hebt en een supersnelle maaltijd nodig hebt.
Gebruik ons snelle recept voor platbrood om dun, knapperig brood te maken. Verdeel het deeg in 24 porties en rol die uit tot ronde deegvellen (ca. 14 cm doorsnede). Leg het deeg op met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk ze met ca. 50 g gesmolten boter. Bak het brood op het bovenste, middelste en onderste rooster van de oven gedurende ongeveer 12-15 minuten op 200 °C. Serveer het warme, krokante brood als snack. U kunt ze in stukken snijden en er van genieten met je favoriete dips.