Bakpoeder
|
2 tl |
---|---|
Algemeen bloem
|
360 g |
Zout
|
½ tl |
Water
|
250 ml |
Olijfolie
|
50 ml |
Trek in zelfgemaakte pizza met je favoriete toppings – en wel nu meteen? Dan is dit recept beslist iets voor jou. Door gist te vervangen door bakpoeder geef je het deeg een boost en is het in een handomdraai klaar om te bakken.
Om pizzadeeg op de klassieke manier te maken, heb je gist en veel tijd nodig, omdat het deeg langzaam moet fermenteren in de koelkast. Het resultaat is een knapperige, smaakvolle pizza met een luchtige, stevige korst. Pizzadeeg zonder gist is niet zo knapperig of luchtig, maar het is een prima alternatief wanneer je je eigen pizza wilt maken, maar geen 24 uur kunt wachten.
Voor dit alternatief zonder gist heb je alle klassieke ingrediënten voor pizzadeeg nodig, behalve gist. Het recept omvat tarwebloem gemengd met water, extra vierge olijfolie en een flinke snuf zout. Bakpoeder is meestal een mengsel van natriumbicarbonaat, maiszetmeel en een licht zure component die het beluchtende effect van het bicarbonaat op gang helpt.