Kant-en-klaar pizzadeeg, 2 (ongeveer 600 g)
|
|
---|---|
OF zelfgemaakt pizzadeeg (probeer ons pizzadeeg zonder gist)
|
Tomatensaus
|
200 ml |
---|---|
Geraspte mozzarella 15%
|
200 g |
Halal pepperoni, in plakjes
|
200 g |
Rode uien, in plakjes gesneden
|
2 |
Gedroogde oregano
|
1 el |
De klassieke pizza pepperoni dateert uit de jaren 1950 toen gaspizzaovens commercieel verkrijgbaar werden en de Amerikaanse fastfoodcultuur steeds populairder werd. Het duurde het niet lang voordat de pizza pepperoni op steeds meer restaurantmenu's kwam. Dankzij zijn populariteit kwamen er pepperonivarianten die passen bij verschillende smaken en dieetwensen. Tegenwoordig vind je allerlei variaties: van strikt halal, met kalkoen, of hertenvlees tot vegetarische pepperoni's.
In minder dan 30 minuten kun je deze pizza bereiden, bakken en serveren. Zorg ervoor dat je extra deeg in de vriezer hebt (ons deeg kan maximaal drie maanden worden ingevroren) en ontdooi bij kamertemperatuur of in een koudwaterbad (bewaar het deeg in de opbergzak, zorg ervoor dat er geen gaten in zitten en dat het goed is afgesloten en dompel onder in een kom koud water). Houd er rekening mee dat het ontdooien één tot drie uur meer tijd kost, maar de meeste winkels verkopen kant-en-klaar pizzadeeg als je minder of geen extra tijd hebt.
Zoals voor de meeste dingen geldt, is zelfgemaakt bijna altijd beter. Je hebt de volledige controle over het hele proces, van de versheid en kwaliteit van de ingrediënten tot de hoeveelheid saus en de dikte van de plakjes pepperoni.