Er zijn een paar belangrijke stappen om een knapperige bloemkoolbodem te krijgen. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk vocht uit de gebakken bloemkool haalt voordat je de bodem gaat maken. Dit voorkomt dat de pizzabodem nat en zacht wordt. Gebruik een theedoek om het vocht eruit te wringen. Zorg ervoor dat je de bodem twee keer bakt. Een keer voordat je de toppings gaat toevoegen en dan nog een keer nadat de toppings zijn toegevoegd. Zo zorg je ervoor dat de bodem extra krokant wordt, waardoor de perfecte textuur van een pizzabodem ontstaat. Gebruik verse en hoogwaardige groenten en kruiden voor het beste resultaat.
Ons recept voor pizza Margherita met bloemkoolbodem is een heerlijke nieuwe variant van een oude klassieker, gemaakt met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Lees hieronder meer over het maken van pizza met bloemkoolbodem en om de perfecte pizza Margherita te krijgen.
Geraspte mozzarella
|
180 g |
---|---|
Bloemkool
|
1 |
Fijngehakte amandelen
|
100 g |
Eieren
|
2 |
Gedroogde oregano
|
1 tl |
Gedroogde basilicum
|
1 tl |
Tomatensaus
|
4 el |
Kerstomaatje, in plakjes
|
1 |
Olijfolie
|
|
Zout en peper
|
|
Verse basilicum om te garneren
|
Ons recept voor pizza Margherita met bloemkoolbodem is de perfecte combinatie van moderne en traditionele Italiaanse smaken. Belegd met een pittige tomatensaus, smeuïge mozzarella en verse cherrytomaatjes zit deze bloemkoolpizza boordevol heerlijke smaken en texturen. De basilicumblaadjes geven het geheel een frisse en aromatische toets en de cherrytomaten zorgen voor een uitbarsting van zoetheid. Een laag geraspte mozzarella vormt de bekroning met een perfecte balans van romige smeuïgheid van elke hap. Een waar genot voor elke pizzaliefhebber.
Bekijk ook enkele van onze andere versies van Italiaanse recepten, zoals een eenvoudige eenpans lasagne, spinaziecannelloni met bechamelsaus of spaghetti bolognese.
Het recept voor de bloemkoolbodem combineert een handvol basisingrediënten om de perfecte basis te vormen voor je favoriete toppings. De korst, gemaakt van gepureerde en gekruide bloemkool, is een geweldig alternatief voor de traditionele pizzabodem. De eieren in het recept fungeren als bindmiddel en helpen de bodem bij elkaar te houden, terwijl oregano, basilicum, zout en peper de bodem heerlijke geuren geven. Probeer eens een pizza met bloemkoolbodem en geniet van een nieuwe variatie van een oude klassieker!
De klassieke pizza Margherita is een hommage aan de eenvoudige en traditionele smaken van de Italiaanse keuken met een twist; namelijk een knapperige bloemkoolbodem. Deze biedt een lichte en knapperige textuur die ander is dan een gewone tarwekorst en geeft de pizza een nieuw smaakniveau: een hartige, nootachtige en lichtzoete basis met bittere ondertonen. Maar een pizza met bloemkoolbodem is niets zonder toppings en de combinatie van tomatensaus, mozzarella, basilicum en olijfolie vormen de klassieke en onweerstaanbare toppings voor een pizza Margherita. Dit alles vormt de perfecte balans tussen smaak en textuur. Onnodig te zeggen dat pizzaliefhebbers er wereldwijd dol op zijn.
Pizza Margherita is een klassieke pizza die geliefd is bij velen, maar soms wil je wel eens wat veranderen. Voeg in plaats van verse basilicum klodders basilicumpesto toe of voeg in plaats van plakjes tomaat stukjes zongedroogde tomaten toe. Zo krijg je de klassieke Margherita-smaken maar dan op een nieuwe, interessante manier. Zolang je basilicum, kaas en tomaat gebruikt, kun je de plank nooit misslaan met je variaties.
Je kunt ook ons eenvoudige recept voor pizza Margherita gebruiken om minipizza's te maken. In plaats van één grote bloemkoolbodempizza te maken, verdeel je de bodem in kleinere porties, druk ze en beleg met dezelfde toppings. Deze minipizza's kunnen in de oven worden gebakken op dezelfde temperatuur als de full-size pizza. Het is een leuke en creatieve manier om te genieten van de klassieke smaken van een pizza Margherita.