Pistachetaart

Een luchtige en gladde gemberglazuur op een basis van digestivekoekjes, kokos, pistache, gecondenseerde melk en kleine stukjes ingelegde gember. Werk de taart af met pistachenoten.
Ingrediënten
Taart
Boter
|
125 g |
---|---|
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
|
50 g |
Ingelegde gember
|
50 g |
Digestive koekjes
|
250 g |
Kokosvlokken
|
60 g |
Gecondenseerde melk
|
200 ml |
Glazuur
Boter
|
100 g |
---|---|
Melk
|
2 el |
Poedersuiker
|
200 g |
Lichte siroop
|
2 el |
Gemalen gember
|
2 el |
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
|
50 g |
Bereidingswijze
Taart
Glazuur
Pistachetaart
Hoe kun je de pistachesmaak versterken?
Vanille- of amandelextract geeft de pistachesmaak een krachtige boost. Gebruik echter niet te veel, want anders gaat de delicate nootsmaak verloren.
Wat is de makkelijkste manier om pistachenoten uit de dop te halen?
Knijp gewoon de twee open helften samen. Hierdoor zal het tegenoverliggende (gesloten) uiteinde knappen en kan de noot er gewoon uitrollen. Gebruik voor de meer hardnekkige of volledig gesloten exemplaren een halve dop om ze open te wrikken.
Welke smaak gaat goed samen met pistachetaart?
Door zijn milde en licht zoete aroma passen heel wat smaken bij deze taart. Elke citrussmaak – en dan vooral sinaasappel – zal van deze taart een echte topper maken. Ook pure, melk- of witte chocolade zijn uitstekende keuzes.
Een delicaat gearomatiseerde lekkernij voor bij de thee
Deze prachtig ogende pistacherepen zijn evenzeer een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. De zoete, boterige onderkant is versierd met groene stukjes noot en afgewerkt met een romig gemberglazuur dat van je middagthee een buitengewone ervaring zal maken.
Het perfecte recept voor bij de afternoon tea
Dit elegante dessert is snel en relatief probleemloos te maken, makkelijk te bewaren en zal al snel je favoriete tussendoortje worden. Je kunt de taart van tevoren bereiden of een week lang in de koelkast bewaren, zodat niemand teleurgesteld is als de onvermijdelijke trek toeslaat.
Het geheim achter de lekkere pistachesmaak
Hoe verser de pistachenoten, hoe lekkerder het dessert. Noten die niet gedopt zijn, behouden hun smaak veel langer en de extra inspanning die je moet leveren om de dop te verwijderen, is altijd de moeite waard.
Zo bewaar je pistachetaart
Deze repen zijn in een luchtdichte doos in de koelkast tot een week houdbaar.
