Pistachetaart
Bereidingswijze
Taart
Glazuur
Pistachetaart
Ingrediënten
Taart
Boter
|
125 g |
---|---|
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
|
50 g |
Ingelegde gember
|
50 g |
Digestive koekjes
|
250 g |
Kokosvlokken
|
60 g |
Gecondenseerde melk
|
200 ml |
Glazuur
Boter
|
100 g |
---|---|
Melk
|
2 el |
Poedersuiker
|
200 g |
Lichte siroop
|
2 el |
Gemalen gember
|
2 el |
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
|
50 g |
Een delicaat gearomatiseerde lekkernij voor bij de thee
Deze prachtig ogende pistacherepen zijn evenzeer een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. De zoete, boterige onderkant is versierd met groene stukjes noot en afgewerkt met een romig gemberglazuur dat van je middagthee een buitengewone ervaring zal maken.
Het perfecte recept voor bij de afternoon tea
Dit elegante dessert is snel en relatief probleemloos te maken, makkelijk te bewaren en zal al snel je favoriete tussendoortje worden. Je kunt de taart van tevoren bereiden of een week lang in de koelkast bewaren, zodat niemand teleurgesteld is als de onvermijdelijke trek toeslaat.
Het geheim achter de lekkere pistachesmaak
Hoe verser de pistachenoten, hoe lekkerder het dessert. Noten die niet gedopt zijn, behouden hun smaak veel langer en de extra inspanning die je moet leveren om de dop te verwijderen, is altijd de moeite waard.
Zo bewaar je pistachetaart
Deze repen zijn in een luchtdichte doos in de koelkast tot een week houdbaar.