Boter
|
125 g |
---|---|
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
|
50 g |
Ingelegde gember
|
50 g |
Digestive koekjes
|
250 g |
Kokosvlokken
|
60 g |
Gecondenseerde melk
|
200 ml |
Boter
|
100 g |
---|---|
Melk
|
2 el |
Poedersuiker
|
200 g |
Lichte siroop
|
2 el |
Gemalen gember
|
2 el |
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
|
50 g |
Deze prachtig ogende pistacherepen zijn evenzeer een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. De zoete, boterige onderkant is versierd met groene stukjes noot en afgewerkt met een romig gemberglazuur dat van je middagthee een buitengewone ervaring zal maken.
Dit elegante dessert is snel en relatief probleemloos te maken, makkelijk te bewaren en zal al snel je favoriete tussendoortje worden. Je kunt de taart van tevoren bereiden of een week lang in de koelkast bewaren, zodat niemand teleurgesteld is als de onvermijdelijke trek toeslaat.
Hoe verser de pistachenoten, hoe lekkerder het dessert. Noten die niet gedopt zijn, behouden hun smaak veel langer en de extra inspanning die je moet leveren om de dop te verwijderen, is altijd de moeite waard.
Deze repen zijn in een luchtdichte doos in de koelkast tot een week houdbaar.