Een goede vervanger voor entrecote is flat iron steak (sukade), die ook een geweldige smaak heeft.
Entrecote, half ontdooid
|
200 g |
---|---|
Gele ui
|
1 |
Boter
|
2 el |
Zout en zwarte peper
|
|
Geraspte mozzarella
|
75 g |
Cheddar kaas, geraspt
|
75 g |
Mayonaise
|
100 ml |
De Italiaans-Amerikaanse broers Pat en Harry Olivieri worden algemeen beschouwd als de uitvinders van de Philly cheesesteak (1930). Tegenwoordig zijn er oneindig veel variaties, maar bepaalde ingrediënten komen altijd terug: een lang, knapperig Italiaans broodje gevuld met dun gesneden, vers gebakken rundvlees (meestal ribeye) en gesmolten kaas.
In de ultieme cheesesteak zijn de smaken en texturen van het vlees, de kaas en het brood perfect in evenwicht, en worden ze heerlijk verbonden door het cruciale element dat meestal de 'sappigheidsfactor' wordt genoemd. De beste manier om die te vinden? Experimenteren, natuurlijk!
Toppings zijn niet noodzakelijk voor authenticiteit, maar als je een extra smaakdimensie aan je broodje wilt toevoegen (en je de 'sappigheidsfactor' ervan wilt verhogen), probeer dan gebakken uien, gegrilde paprika's of hete pepers, augurken of misschien zelfs een romige mierikswortelsaus.
Biefstuk (en ander vlees) is het makkelijkst dun te snijden als het gedeeltelijk bevroren is. Begin met het verwijderen van zichtbaar vet van de buitenkant van het vlees. Snijd vervolgens de biefstukken in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat. Vries ze ongeveer 10 minuten in (of langer, afhankelijk van de dikte van het vlees) tot ze stevig zijn. Snijd de stukken zo dun mogelijk met een zeer scherp mes. Denk eraan: ontdooi het vlees voordat je het bakt en laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan. Bak het in porties om te voorkomen dat het in zijn eigen sappen kookt. Als je echt twijfelt aan je vaardigheden met een mes, vraag je slager dan om het vlees voor je te snijden.