In het Engels worden peanut butter cookies ook wel ‘drop cookies’ genoemd, omdat je bij het bakken bergjes deeg op een bakplaat laat vallen (‘dropping’), die vervolgens in de oven smelten tot een platter koekje. Als je koekjes wat te dik en dicht vindt, kun je ze voor het bakken ook een beetje indrukken met je vinger of een lepel.
Vergeet niet om voldoende ruimte over te laten tussen elk bergje koekjesdeeg, omdat ze zich een beetje zullen verspreiden. Haal ze uit de oven als ze nog een beetje kleverig zijn, want ze stijven op tijdens het afkoelen.
Met ons eenvoudige recept voor peanut butter cookies is het maken van heerlijke lekkernijen waar je meteen na het bakken van kunt genieten gemakkelijker dan ooit. Lees hieronder meer over peanut butter cookies in de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen.
Zachte boter
|
125 g |
---|---|
Rietsuiker (ca. 1¼ dl)
|
100 g |
Suiker (ca. 1¼ dl)
|
100 g |
Ei
|
1 |
Pindakaas met stukjes pinda
|
150 g |
Lichte siroop
|
2 el |
Pinda's
|
125 g |
Bloem (ca. 2½ dl)
|
150 g |
Bakpoeder
|
1 tl |
Fijn zout
|
1 snufje |
Zelfgemaakte peanut butter cookies zijn heerlijk zachte koekjes. Met ons recept voor peanut butter cookies krijg je taaie koekjes met een heerlijk mondgevoel. Doordat je niet alleen pindakaas met stukjes pinda maar ook hele pinda’s toevoegt, krijgen de zachte koekjes textuur en maak je een taaie en knapperige lekkernij waar iedereen die het geluk heeft om er een te mogen proeven van zal smullen.
Als je deze taaie, pindakoekjes lekker vindt, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in ons recept voor chocolate chip cookies met hazelnoten.
Doordat je pindakaas met stukjes gebruikt in plaats van gewone pindakaas krijgen de peanut butter cookies een knapperigere structuur die de eetervaring complexer maakt. Het koekje is nog steeds heerlijk taai en kleverig, precies zoals je het lekker vindt, maar is ook onverwacht lekker crunchy.
Amerikaanse koekjes zijn in het algemeen het lekkerst als je ze eet als ze vers gebakken en nog lauwwarm zijn. Deze peanut butter cookies zijn geen uitzondering. Leg de peanut butter cookies een paar minuten op een ovenrek zodat ze wat steviger worden voordat je toetast.
Peanut butter cookies maken is heel eenvoudig en kost ook niet veel tijd. In minder dan een uur kun je genieten van heerlijk zachte en taaie zelfgemaakte peanut butter cookies – misschien wel met een
glas ijskoude melk zoals gebruikelijk is in Amerika. Omdat deze koekjes zo gemakkelijk te bakken zijn, kun je ook kinderen of onervaren bakkers mee laten helpen. Je hebt ze in een mum van tijd geleerd hoe ze zelf peanut butter cookies kunnen maken.
Laat je inspireren door een andere bekende Amerikaanse klassieker, PB&J’s (peanut butter and jelly sandwiches, oftewel boterhammen met pindakaas en jam): maak een peanut butter-jelly cookie met druiven- of frambozenjam, of experimenteer met een zelfgemaakte pruimenjam of bramenjam. De pindakaas en het fruit vullen elkaar prachtig aan: de frisse fruitigheid van de jam accentueert de rijke pindakaas. Het is een combinatie voor mooie, decadente koekjes met wat kleur in het midden in het kuiltje dat je vult met jam.
Een andere prachtige smaakcombinatie is pindakaas en chocolade – twee ingrediënten met veel smaak en complexiteit. Als je ze combineert, krijg je smaakvolle peanut butter cookies met chocolate chips of stukjes grof gehakte chocolade, die de hele pinda's perfect aanvullen.
Als je donkerdere koekjes wilt met een diepe, rijke chocoladesmaak, voeg dan gesmolten chocolade en cacaopoeder toe aan het deeg. Hoe je de chocola ook toevoegt, hij maakt ons basisrecept alleen maar lekkerder. Want chocolate chip peanut butter cookies vallen bij de meeste mensen erg in de smaak.