Om een platte en korrelige meringue te voorkomen, moet je het meringuemengsel niet te lang kloppen, omdat dit ervoor kan zorgen dat het tijdens het bakken inzakt en barst. Stop zodra de suiker is opgelost met het kloppen van het mengsel.
Hoewel kleine scheurtjes in de meringue normaal zijn, kun je voorkomen dat het er te veel worden door de meringue te laten afkoelen in de oven. Het is belangrijk dat je de oven tijdens het bakproces niet opent, omdat dit de meringue daardoor kan inzakken. Door hem langzaam te laten afkoelen ontstaan er geen snelle temperatuurveranderingen waardoor hij anders zou scheuren en misschien zelfs inzakken.
Pavlova is een prachtig dessert dat perfect is voor elke gelegenheid met een combinatie van veel smaken in de bessenmelange erbovenop. We hebben een lijst samengesteld met nuttige informatie over het dessert, zodat dit prachtige dessert de eerste keer meteen lukt.
Eiwit
|
150 g |
---|---|
Suiker
|
300 g |
Vanillestokje
|
1 |
---|---|
Poedersuiker
|
2 el |
Volvette room opgeklopt tot een licht schuim
|
2½ dl |
Aardbeien of frambozen, bosbessen en/of kersen
|
500 g |
Poedersuiker
|
|
---|---|
Eetbare bloemen bijvoorbeeld sering
|
Zin in iets decadents en toch luchtigs met veel verse bessen? Dan moet je ons recept voor pavlova met bessen en vanilleslagroom eens proberen. De pavlova-basis bestaat uit een witte laag meringue die knapperig van buiten en zacht, bijna marshmallow-achtig, van binnen is. Daar bovenop een heerlijk zachte vanilleslagroom en veel verse sappige bessen, voor een heerlijk dessert dat smelt in je mond en dat de droom is van iedereen die van textuur houdt.
Een klassieke pavlova met een knapperige meringuebodem en een zachte binnenkant, geserveerd met slagroom en seizoensfruit, is een onweerstaanbaar dessert. Het is niet alleen heerlijk maar ook mooi, met een prachtige mix van smaken en texturen. Dit elegante dessert lijkt misschien
ingewikkeld, maar het is gemakkelijker te maken dan je denkt, en je hebt er maar een handvol eenvoudige ingrediënten voor nodig.
Als je van dit decadente maar luchtige dessert met sappige bessen en slagroom houdt, kun je ook onze met verse aardbeien gegarneerde aardbeiencheesecake of een klassieke vanillecheesecake met een vleugje citrus proberen. Als je in de stemming bent voor meer dan één soort meringue, probeer dan onze bosbessenmeringuetaart, die wordt gemaakt met een zachte en enigszins dichte Zwitserse meringue.
De toppings voor pavlova zijn wat dit dessert zo heerlijk en smaakvol maakt. Ze verheffen het dessert en maken het tot een prachtig middelpunt voor elke desserttafel. Wij gebruiken een combinatie van aardbeien, frambozen, bosbessen en kersen om onze pavlovataart af te maken, wat voor een sappige explosie zorgt en wat kleur geeft aan het eenvoudige dessert. Als finishing touch garneer je de taart met eetbare bloemen zoals seringen. De combinatie van bessen en bloemen ziet er prachtig uit!
Experimenteer met verschillende smaken en voeg je eigen persoonlijke touch toe aan dit dessert. Voeg 5 eetlepels sinaasappellikeur of versgeperst sinaasappelsap en poedersuiker toe aan de volvette room voor een sinaasappelsmaak. Dat smaakt heerlijk met de delicate meringue en de kleur is ook prachtig.
Als je gek bent op aardbeien, maak je pavlova dan met aardbeien door gevriesdroogd aardbeienpoeder aan het meringuemengsel toe te voegen. Garneer de aardbeienmeringue met vanilleslagroom en verse aardbeien.
Voeg voor een krokante en smeuïge chocoladepavlova cacaopoeder en fijngehakte pure chocolade toe aan de meringue. De onweerstaanbare combinatie van chocolade gegarneerd met de vanilleslagroom en sappige bessen heeft een rijke, bittere, zoete smaak.