Pasteitjes met meer asperges en minder kip

Pasteitjes met meer asperges en minder kip

45 min.
Probeer pasteitjes met asperges en kip - een nieuwe versie van de klassieke pasteitjes met kip en asperges. In dit recept gebruiken we meer asperges en voegen we minder kip toe. Maar waarschijnlijk zul je dat niet eens merken. Geef je pasteitjes extra knapperigheid met krokante kippenhuid en kies voor seizoensgroenten. In dit recept geven we je tips voor een zomer- en wintertopping.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/pasteitjes-met-meer-asperges-en-minder-kip/

Bereidingswijze

Aspergesaus met kip
  • Spoel de kippenbouten af en dep ze droog en verwijder de velletjes (bewaar de velletjes).
  • Breng het water, de kippenbouten en de laurierblaadjes aan de kook in een pan. Laat de bouten op laag vuur en met het deksel erop ongeveer 45 minuten koken. Haal de kippenbouten eruit, zeef de bouillon en giet het terug in de pan.
  • Laat de bouillon inkoken op hoog vuur en zonder deksel voor ongeveer 15 minuten of tot er ongeveer 100 ml over is.
  • Smelt de boter in een pan op matig vuur, fruit de ui ongeveer 1 minuut en voeg al roerend de bloem toe. Voeg het aspergekookvocht (ongeveer 200 ml) toe en breng het aan de kook. Voeg de bouillon van de kippenbouten, room, zout en peper toe en laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten koken - onder voortdurend roeren.
  • Haal het vlees van de botten en trek het met twee vorken uit elkaar in stukjes.
  • Meng de kip en de asperges erdoor en laat de saus op laag vuur en voorzichtig roerend ongeveer 2 minuten sudderen. Breng op smaak.
Krokante kippenhuid
  • Leg ondertussen de kippenhuiden op een bakplaat met bakpapier en strijk ze goed glad.
  • Bestrooi met zout en leg er een stuk bakpapier en een bakplaat bovenop.
  • Rooster de huiden in het midden van de oven. Laat de geroosterde huiden afkoelen op keukenpapier.
Bij het serveren
  • Verwarm de pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet gelijkmatig de aspergesaus met kip in elke pasteitje. Garneer met de knapperige kippenhuid en passende bijgerechten.
Winter versie
  • Meng boerenkool goed met olie en zout.
  • Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier en bak het in het midden van de oven.
Roosteren van kippenhuid
  • Ongeveer 20 minuten op 200°C - conventionele oven.
Eet smakelijk!
Tips

Wil je een pasteitje zonder vlees bereiden? Dan kun je de kip vervangen door gebakken champignons (gebruik ongeveer 200 g champignons). In plaats van de ingekookte bouillon van de kippenbouten, kun je 100 ml water gebruiken samen met 1 eetleper geconcentreerde groentebouillon. Volg daarna de instructies zoals beschreven in het recept.

Ingrediënten

Aspergesaus met kip
Kip bouten
300 g
Water
½ L
Laurierblaadjes
3
Boter
40 g
Fijngehakte ui
1
Tarwemeel
50 g
Uitgelekte witte asperges
1 blikje
Kookroom
250 ml
Grof zout
1 tl
Grofgemalen peper
Grof zout
½ tl
Pasteitjes
10
Winter versie
Boerenkool in zeer dunne reepjes
50 g
Koolzaadolie
2 tl
Grof zout
1 tl
Zomerversie
Dikke groene asperges in zeer dunne reepjes
5
Erwtenscheut
200 g