Pasteitjes met meer asperges en minder kip
45 min.
Probeer pasteitjes met asperges en kip - een nieuwe versie van de klassieke pasteitjes met kip en asperges. In dit recept gebruiken we meer asperges en voegen we minder kip toe. Maar waarschijnlijk zul je dat niet eens merken. Geef je pasteitjes extra knapperigheid met krokante kippenhuid en kies voor seizoensgroenten. In dit recept geven we je tips voor een zomer- en wintertopping.
Bereidingswijze
Aspergesaus met kip
Krokante kippenhuid
Bij het serveren
Winter versie
Roosteren van kippenhuid
Tips
Wil je een pasteitje zonder vlees bereiden? Dan kun je de kip vervangen door gebakken champignons (gebruik ongeveer 200 g champignons). In plaats van de ingekookte bouillon van de kippenbouten, kun je 100 ml water gebruiken samen met 1 eetleper geconcentreerde groentebouillon. Volg daarna de instructies zoals beschreven in het recept.
Ingrediënten
Aspergesaus met kip
Kip bouten
|
300 g |
---|---|
Water
|
½ L |
Laurierblaadjes
|
3 |
Boter
|
40 g |
Fijngehakte ui
|
1 |
Tarwemeel
|
50 g |
Uitgelekte witte asperges
|
1 blikje |
Kookroom
|
250 ml |
Grof zout
|
1 tl |
Grofgemalen peper
|
|
Grof zout
|
½ tl |
Pasteitjes
|
10 |
Winter versie
Boerenkool in zeer dunne reepjes
|
50 g |
---|---|
Koolzaadolie
|
2 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Zomerversie
Dikke groene asperges in zeer dunne reepjes
|
5 |
---|---|
Erwtenscheut
|
200 g |