Pasteitjes met kip en asperges
45 min.
Pasteitjes met kip en asperges is een klassieker zowel op het paas- als kerstbuffet. De pasteitjes kan je vullen op verschillende manieren, maar meestal worden ze geserveerd met kip en asperges. Deze kleine knapperige bakjes zijn decoratief en heerlijk als voorgerecht, hoofdgerecht en op de lunchtafel. We geven je een heerlijk recept voor klassieke pasteitjes gevuld met kip en asperges - heerlijk het hele jaar door.
Bereidingswijze
Koken van de kip
Roomsaus met asperges
Serveren
Tips
Je kunt de vulling aanvullen met extra groenten - selderij en bleekselderij geven zowel smaak als textuur aan de saus. Misschien wil je zelfs je eigen pasteitjes bakken?
Ingrediënten
Koken van de kip
Kip
|
1100 g |
---|---|
Water
|
1 L |
Uien in grove stukken
|
2 |
Preien in grove stukken
|
2 |
Laurierblaadjes
|
3 |
Grof zout
|
1 tl |
Aspergesaus
Blikken witte asperges snippers (ongeveer 510 g)
|
2 |
---|---|
Boter
|
50 g |
Tarwemeel
|
60 g |
Room
|
100 ml |
Grof zout
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Pasteitjes
|
24 |
Garnering
Waterkers
|
|
---|---|
Gekookte kip
|