Pasta-ovenschotel met witte saus
Bereidingswijze
Tip
Bechamel wordt meestal dikker als hij afkoelt, dus het is aan te bevelen dit gerecht warm en vers te serveren. Bewaar restjes van de pasta-ovenschotel met witte saus in een luchtdicht bakje 3-5 dagen in de koelkast. Je kunt hem in de magnetron of langzaam in de oven opwarmen. Misschien moet je wat melk toevoegen als de saus te dik is.
Vragen over pasta-ovenschotel met witte saus
Met dit eenvoudige recept is het bereiden van een heerlijke lasagne-achtige pasta met witte saus een fluitje van een cent. Lees hieronder onze vragen en antwoorden om er meer over te weten te komen.
Ingrediënten
Bechamelsaus
|
500 ml |
---|---|
Geraspte mozzarella
|
225 g |
Pasta
|
1 pak |
Gehakt
|
500 g |
Ui, gesnipperd
|
1 |
Knoflook, geperst
|
2 teentjes |
Zout
|
1 tl |
Zwarte peper
|
1 tl |
Gemengde kruiden
|
1 tl |
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Oregano
|
1 tl |
Azijn
|
2 el |
Tomaten, fijngesneden
|
2 |
Blikje tomatenpuree
|
1 |
Romige pasta uit de oven met bechamelsaus
Pasta met witte saus is een hemelse combinatie. Als je het daarmee eens bent, is ons recept voor pasta-ovenschotel met witte saus precies wat je zoekt. Zelfs in een lichtere versie is onze witte pastasaus rijk, romig en verrukkelijk. Verrijkt met kaas en op smaak gebracht met verwarmende, aardse en licht zoete nootmuskaat, is hij perfect om gerechten uit het Midden-Oosten met veel smaak af te ronden.
Als je je ooit hebt afgevraagd wat het verschil is tussen bechamel en witte saus, is het antwoord dat er geen verschil is. Het is dezelfde watertandend lekkere saus, en in onze versie wordt gewoon kaas toegevoegd om hem nog lekkerder te maken.
Als het gebruik van bechamel voor pasta je nieuwsgierig heeft gemaakt naar de klassieke Franse saus, vind je het misschien leuk om te weten dat je bechamel kunt vinden in veel van onze andere recepten, zoals romige aardappelgratin, spinaziecanelloni en romige champignonsoep., en romige champignonsoep.
Serveer een gelaagde pasta-ovenschotel vol warme kruiden
Deze pasta uit de oven met bechamel en gehaktsaus heeft veel kenmerken gemeen met Italiaanse lasagne. Beide worden gemaakt door pasta, tomaten-gehaktsaus en bechamel in laagjes te combineren. In tegenstelling tot traditionele lasagne kan deze pasta-ovenschotel met witte saus worden gemaakt met elke pastasoort. Middelgrote varianten zoals penne, rigatoni, farfalle en conchiglie zijn goede keuzes omdat ze allemaal goed geschikt zijn voor dikke sauzen.
Onze saus van vlees en tomaten is gemaakt op basis van rijpe, friszoete tomaten en intense tomatenpuree. Dankzij knoflook en ui zijn de smaken diep. De azijn zorgt voor een zuurtje, zodat de zoete tomaat de smaak van het rundvlees niet overheerst. De heerlijk verwarmende kruiden hebben zo de ruimte om te schitteren.
Een gekruide Midden-Oosterse draai aan een Italiaanse klassieker
Om hem een duidelijk Midden-Oosters tintje te geven, is de tomaten-gehaktsaus voor onze pasta-ovenschotel met witte saus op smaak gebracht met kaneel. Deze verwarmende specerij heeft een karakteristieke zoet-pittige smaak die behoorlijk geurig is.
De aardse en houtachtige ondertonen van de specerij lenen zich goed voor zowel zoete als hartige gerechten. Kaneel vult de licht nootachtige smaak van nootmuskaat in de bechamel goed aan en is een mooie Arabische twist die deze pasta-ovenschotel met witte saus perfect maakt voor iftar.
Onze versie bevat ook de Italiaanse favoriet oregano. Deze aromatische specerij voegt een licht bittere smaak toe met aardse en muntachtige toetsen en heeft een verkoelende eigenschap die de levendige kaneel perfect in evenwicht brengt. Onze pasta-ovenschotel met witte saus krijgt zo een complex en onweerstaanbaar smaakprofiel..
Maak hem persoonlijk
Voel je vrij om de ingrediënten van dit recept naar eigen inzicht te veranderen. Als je helemaal voor groente wilt gaan, laat dan het rundergehakt weg en vervang het door meer groente dan alleen de tomatenblokjes. Je kunt er wortel, ui, champignon of bonen aan toevoegen, of een combinatie van favoriete groenten in je gezin. Je kunt het rundergehakt ook vervangen door kip- of lamsgehakt, zodat je een andere, maar even heerlijke pasta-ovenschotel met witte saus krijgt.
Als je ideeën nodig hebt voor bijgerechten, kun je je pasta met witte saus en kaas serveren met knoflookbrood, misschien zelfs knoflookbrood met kaas, soep, of een rucolasaladeuit het Midden-Oosten. Gebruik peterselie om de pasta-ovenschotel met witte saus te garneren voor een vleugje peperige frisheid die het hartige gerecht opfrist en het er verleidelijk laat uitzien wanneer je het serveert.