Pannenkoeken zonder ei

Pannenkoeken zonder ei

Heb je zin in pannenkoeken maar heb je geen eieren in huis? Geen probleem! Dit is hét recept voor pannenkoeken zonder ei. Serveer met een lekkere mousse gemaakt van Skyr en je zit helemaal goed.
https://www.arla.nl/recepten/pannenkoeken-zonder-ei/

Bereidingswijze

Pannenkoeken
  • Mix alle droge ingrediënten in een beslagkom. Roer de melk en gesmolten boter door elkaar. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de bloem mix tot dit een soepel beslag is. Laat wat van de boter smelten in de koekenpan (met anti-aanbaklaag). Schep een deel van het beslag in de pan en bak tot beide kanten bruin zijn. Zorg ondertussen dat je pannenkoeken warm blijven. Bak tot al het beslag op is en je in totaal 8 pannenkoeken hebt.
Voor er bij
  • Doe de skyr naturel in een kom en roer de honing er doorheen. Prak de frambozen met een vork en voeg dit en de gehakte basilicum toe aan de skyr. Serveer de pannenkoeken met het skyr mengsel wat verse frambozen.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Pannenkoeken
Tarwemeel
225 g
Suiker
1 tl
Baking Soda of bakpoeder
1 tl
Snufje zout
Arla Biologische Halfvolle melk
600 ml
Gesmolten boter
25 g
Boter om in te bakken
25 g
Voor er bij
200 ml
Honing
1 el
Frambozen
75 g
Blaadjes basilicum fijn gehakt
20