Voor een glad pannenkoekenbeslag zonder klontjes meng je de ingrediënten in een blender. Door het beslag te laten rusten, krijg je ook gladdere pannenkoeken. In de rusttijd kan de bloem zachter worden en vloeistof absorberen, waardoor je een lichtere en zachtere pannenkoek krijgt.
Gebruik een koekenpan met antiaanbaklaag voor de pannenkoeken. Je kunt ze dan gemakkelijker omkeren en je hoeft geen extra boter aan de pan toe te voegen. Verwarm de pan langzaam op matig tot hoog vuur. Zo hou je de temperatuur gemakkelijker onder controle zonder hem constant aan te passen en krijg je uiteindelijk het beste resultaat.
Vries eventuele overgebleven pannenkoeken in door er bakpapier tussen te leggen. Als je ze wilt serveren, kun je gewoon het benodigde aantal pannenkoeken uit de vriezer halen en ontdooien.
Pannenkoeken zijn een gemakkelijk en heerlijk dessert die je kunt eten met heel veel verschillende vullingen. Lees hieronder meer over dit klassieke dessert, waar we enkele van de meest gestelde vragen doornemen, zodat je deze eenvoudige maar onweerstaanbare traktatie kunt maken.
Speciale tarwebloem
|
150 g |
---|---|
Arla Biologische Halfvolle melk
|
400 ml |
Boter
|
50 g |
Eieren
|
3 |
Grof zout
|
½ tl |
Volvette room opgeklopt tot een schuim
|
1½ dl |
---|---|
Jam
|
125 g |
Deze klassieke pannenkoeken zijn gemakkelijk te maken en smaken heerlijk. Een dunne en bescheiden traktatie waar het hele gezin dol op zal zijn en er is genoeg voor iedereen. Wij serveren ze in dit recept met jam, maar ze zijn ook heerlijk met een schepje koude, lichte en zachte slagroom. Dit pannenkoekenrecept wordt vast snel je go-to dessert met zijn lichte en luchtige gemakkelijk te maken beslag en een zoete vulling naar keuze.
Toe aan een snel en gemakkelijk dessert of tussendoortje? Dan zijn deze zelfgemaakte pannenkoeken de perfecte keuze voor elke gelegenheid. Je kunt het beslag in een paar minuten maken, hoewel het beter wordt als je het 30 minuten laat rusten. Serveer ze warm, opgerold met een zoete vulling en een kopje warme chocolademelk na het avondeten of in de middag, of geniet ervan als je zin hebt in een snel en licht tussendoortje. Ze zijn zo lekker dat je ze ook zonder vulling kunt eten en de zoete smaak voor zichzelf kunt laten spreken.
Stil je zoete trek met een helemaal zelfgemaakte luchtige, zachte pannenkoek. Het beste is dat je maar een paar basisingrediënten nodig hebt om van deze lekkernij te kunnen genieten, die dan ook ideaal is als spontaan tussendoortje of als snel gerecht voor op de brunchtafel. Zelfs de vulling heb je altijd in je koelkast staan; in ieder geval je favoriete jam, die heerlijk is in combinatie met de warme pannenkoek. De verschillende smaken en texturen smelten in je mond, waardoor elke hap hemels smaakt. Een zoete traktatie die heel snel klaar is!
Ons pannenkoekenrecept is heel eenvoudig en je kunt het gemakkelijk aanpassen met verschillende smaken. Voeg voor een meer aromatische smaak 1 theelepel kardemom en wat citroenschil toe aan het pannenkoekenbeslag. De prachtige combinatie van kardemom en citroen voegt een subtiele bloemige smaak en extra frisheid toe. Je kunt ook kaneel aan het beslag toevoegen, wat de kardemom goed aanvult en een warm en houtachtig aroma geeft. Als je de voorkeur geeft aan een zoet en kruidig tintje, strooi dan kaneel en vanille in het pannenkoekenbeslag. Veel plezier met het uitproberen van verschillende kruiden en smaken!
Je kunt je pannenkoeken ook met een andere vulling of topping eten. Probeer eens ons recept voor een zelfgemaakte zoetzure pruimenjam, of dulce de leche met zijn toffee-achtige smaak, waarmee je je pannenkoek vult samen met zelfgemaakt vanille-ijs. Je kunt ook een Franse klassieker proberen met ons recept voor crêpe suzette als je houdt van ons recept voor dunne pannenkoeken en geen genoeg kunt krijgen van het zoete dessert.