Paddenstoelensoep

1 u
(0)
Paddenstoelensoep

Aardappelsoep wordt een heerlijke paddenstoelensoep als je cantharellen of andere paddenstoelen toevoegt.

Delen
Print
https://www.arla.nl/recepten/paddenstoelensoep/

Ingrediënten

4 porties
Gemengde paddestoelen
372 g
Boter
Melige aardappelen
4
Gele ui
1
Water
300 ml
Witte peper
1 snufje
Groentebouillon
2 teentjes
Melk
500 ml
Kookroom
250 ml
Zout
½ tl
Witte wijn of citroensap
2 el
Gehakte verse bieslook
20 g
Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

  • Snijd de paddenstoelen in stukjes. Bak ze in boter en zet ze apart.
  • Pel de ui, schil de aardappelen en snijd alles in schijfjes. Bak de aardappelen en de ui in boter in een pan.
  • Voeg het water, de peper en de bouillonblokjes toe. Laat de soep 15 minuten koken.
  • Prak of pureer de uien en aardappelen. Voeg de paddenstoelen, melk en room toe. Laat enkele minuten koken. Breng op smaak met zout, wijn en bieslook.
Eet smakelijk!
Beoordeel dit recept
1
2
3
4
5

Paddenstoelensoep

Hoe maak je paddenstoelensoep dikker?

Hoe laat je paddenstoelen sterker smaken?

Waarom is mijn paddenstoelensoep slijmerig?

Wat is de meest smaakvolle paddenstoel?

Een rijk soeprecept met heerlijke herfstingrediënten

Als de zomer voorbij is en de kille dagen en levendige kleuren van het herfstseizoen eraan komen, wat is er dan heerlijker dan een kop dampende, romige paddenstoelensoep? Je kunt alle soorten verse paddenstoelen gebruiken, zelf geplukt of uit de winkel. Zorg er wel voor dat je ze voldoende lang bakt zodat ze diepe kleuren en een volle smaak krijgen.

Wat eet je bij een romige paddenstoelensoep?

Je kunt deze romige paddenstoelensoep serveren als voorgerecht bij een herfstdiner. De soep ziet er geweldig uit in kleine kommen of kopjes, met paddenstoelen en wat gehakte bieslook of peterselie erop. Bak voor extra flair en smaak parmezaankrokantjes in de oven en serveer ze op of naast de soep. Maar deze soep kan net zo goed het hoofdgerecht zijn tijdens een doordeweekse lunch of diner, geserveerd met knapperig brood, wat kaas en een seizoenssalade.

Kun je paddenstoelensoep maken zonder room?

Er zijn verschillende mogelijkheden om volle room in de soep te vermijden. Een daarvan is hem te vervangen door plantaardige of veganistische room. Een andere is om een paar eetlepels bloem toe te voegen aan het eind van het bakken van de uien en aardappelen, waardoor een roux ontstaat. De roux zal de soep indikken terwijl deze suddert, waardoor hij extra romig wordt. Je kunt de textuur vervolgens aanpassen met halfvolle of plantaardige melk. Je kunt de roux ook apart maken en aan het einde van het sudderen toevoegen.

Restjes bewaren

Restjes paddenstoelensoep kun je makkelijk bewaren. Wanneer de soep is afgekoeld, kun je hem maximaal vijf dagen in een luchtdichte doos bewaren. Of je kunt de soep tot twee maanden invriezen. Verwarm de soep opnieuw op het fornuis en voeg room of melk toe om de textuur naar wens aan te passen. Laat bevroren soep een nacht in de koelkast ontdooien voordat je hem opnieuw opwarmt.