Paascake
Bereidingswijze
Tip
Maanzaad geeft de cake wat knapperigheid, maar als je een zachtere textuur wilt, kun je ze weken in water, hete melk of olie voordat je ze aan de cake toevoegt. Je kunt ze ook malen in een vijzel of keukenmachine om een fijnere textuur te krijgen.
Tip
Om het nog meer op een paascake te laten lijken, bak je de citroen-maanzaadcake niet in een broodvorm maar in een tulbandvorm en decoreer je hem als een vogelnestje met dragee-paaseitjes in het midden.
Vragen over citroenpaascake
Onze citroen-maanzaadcake is niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te bereiken. Met een paar aanpassingen verandert deze cake in het perfecte paasdessert dat je deelt met vrienden en familie. Lees hieronder hoe je een makkelijke paascake maakt met een mooie garnering die je paastafel waardig is.
Ingrediënten
Zachte boter
|
150 g |
---|---|
Eieren
|
2 |
(ca. 3 dl) suiker
|
250 g |
Zure room, 18%
|
1½ dl |
Citroenschil (onbespoten)
|
1 el |
Versgeperst citroensap
|
½ dl |
(3¼ dl) speciale tarwebloem
|
200 g |
Blauwe maanzaadjes
|
1 el |
Bakpoeder
|
1 tl |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Glazuur
(ca. 4 dl) poedersuiker
|
200 g |
---|---|
Water
|
2½ el |
Garnering
Blauwe maanzaadjes
|
|
---|---|
Hele en gehalveerde dragee-paaseitjes met marsepeinvulling
|
|
Eetbare algemeen bloem, bijvoorbeeld madeliefjes of hoornviooltjes
|
Paascake met citroen en maanzaad
Deze prachtige paascake is smeuïg en zacht en zit boordevol citroensmaak en maanzaad, die textuur en een subtiel nootachtig aroma toevoegen. Deze cake met citroen en maanzaad is heerlijk met Pasen of het hele jaar door als een zoete snack of ‘s middags bij de thee. Hoewel de cake er misschien bescheiden uitziet, is hij ideaal om te decoreren voor iedere feestdag. Maak er een paascake van door wat paassnacks en -decoraties toe te voegen. Ideaal voor het paasfeest.
Als je op zoek bent naar andere lekkernijen voor de feestdagen, probeer dan eens ons recept voor een gingerbreadhuis, dat je gemakkelijk kunt omtoveren tot een paashuisje. Bekijk voor ander zoet en smakelijk gebak onze zachte roombotercake met saffraan of een eenvoudige en delicate klassieke cake voor bij een kopje thee.
Maak een heerlijke citroenpaascake
Verwen jezelf, je gezin of je gasten met een heerlijke paascake met citroensmaak met een zachte en smeuïge textuur die smelt op de tong. Het citroensap en de licht bittere schil geven een lekker zonnig tintje aan de cake, perfect voor citroenliefhebbers. Het is de balans tussen zuur en zoet die deze lentecake onweerstaanbaar maakt. Maak de cake met citroen en maanzaad mooi af door hem te decoreren met zachte pastelkleuren zoals geel, blauw, roze en groen. Deze prachtig gele paascake valt op elke desserttafel op.
Geniet van de heerlijke combinatie van citroencake met maanzaad
Maanzaad en citroen zijn een klassieke en populaire combinatie, en niet voor niets. Maanzaad heeft een mild zoet, nootachtig aroma met een vleugje kruidigheid dat het citrusachtige aroma aanvult, en het voegt een beetje knapperigheid en textuur toe aan de zachte cake. Het sap en de schil van de citroen geven een zure smaak aan de citroen-maanzaadcake. De mooie combinatie van zuur en zoet streelt je smaakpapillen. Een heerlijke cake die zo klaar is!
Een paascake versieren met glazuur en paasdecoraties
De decoraties op onze citroen-maanzaadcake maken hem een echte paascake. Garneer de cake met een eenvoudig wit glazuur van water en poedersuiker, waarmee je de cake een vleugje zoetheid en vocht geeft. Gebruik het glazuur om kleurrijke met marsepein gevulde dragee-paaseitjes vast te plakken en maak het af met maanzaad.
Naast de paaseitjes kun je ook kleine paasdecoraties gebruiken voor een mooiere en feestelijkere uitstraling. Leg wat eetbare bloemen zoals witte madeliefjes, hoornviooltjes of tuinviooltjes op de cake om hem op te fleuren. Dat maakt hem helemaal af!
Voeg lagen toe voor een persoonlijk tintje
Til deze paascake naar een hoger niveau door er een gelaagde citroencake van te maken, met zachte, smeuïge lagen met een mooi glazuur ertussen. Gebruik ons recept voor roomkaasglazuur om tussen de lagen te smeren. Bak de citroen-maanzaadcake in een springvorm en snijd hem als hij is afgekoeld in gelijkmatige lagen.
Maak de gelaagde paascake door een van de cakelagen op een bord te leggen, die met glazuur te bestrijken en dat proces te herhalen tot je alle cakelagen op elkaar hebt gestapeld. Werk de cake af met een kruimellaag en gebruik de rest van het glazuur om de hele cake te glazuren. Bestrooi met maanzaad en decoreer met paaseitjes en eetbare bloemen.