Paasbroodnestjes met gebakken eieren

Paasbroodnestjes met gebakken eieren

1 u
Deze prachtige paasbroodnestjes met gebakken eieren zijn perfect voor feestelijke ochtenden. Ze bieden een heerlijke draai aan een klassiek brood-en-eieren-ontbijt dat de warmte van zelfgemaakt brood combineert met de romige smaak van zachte dooiers. Het brood is licht en luchtig met cottage cheese in het deeg voor een heerlijke textuur en bieslook die de zachtgekookte eieren perfect aanvult. Deze schattige nestjes brengen een vleugje charme bij elke ontbijtgelegenheid, of het nu een speciale paaslekkernij is of een heerlijke weekendbrunch met familie en vrienden.
https://www.arla.nl/recepten/paasbroodnestjes-met-gebakken-eieren/

Bereidingswijze

Deeg
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de melk toe.
  • Giet het mengsel in een kom en los de gist erin op.
  • Voeg de cottage cheese en de overige ingrediënten toe (bewaar wat tarwebloem). Kneed het deeg grondig.
  • Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 45 minuten rijzen.
Broodnestjes met zachtgekookte eieren
  • Vorm 8 ballen van bakpapier (knijp ze stevig samen) met dezelfde diameter als de eieren.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het grondig, voeg indien nodig de overgebleven bloem toe.
  • Verdeel het deeg in 8 stukken, rol ze uit tot dunne worstjes en vorm kleine "nestjes" rond elke papieren bal.
  • Plaats de nestjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze opnieuw rijzen, afgedekt, gedurende ongeveer 30 minuten.
Bakken
  • Verwarm de oven voor op 200°C (conventionele oven).
  • Bestrijk de nestjes met geklopt ei en bestrooi met zeezout. Bak ongeveer 7 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de papieren ballen, leg in elk nestje een ei en bak nog 10 minuten verder – hierdoor worden de eieren zachtgekookt.
  • Laat de paasnestjes iets afkoelen op een afkoelrek en serveer ze met koude boter en bieslook.
Eet smakelijk!
Tips

In plaats van gebakken eieren te maken, kun je de eieren zoals gewoonlijk koken tot ze zachtgekookt zijn en ze vervolgens in de gebakken, iets afgekoelde paasnestjes plaatsen. Als alternatief kun je het deeg vormen tot twee lange stokbroden in plaats van kleine nestjes.

Tips

Je kunt de paasnestjes invriezen voor later. Bak de nestjes zonder eieren of verwijder de eieren na het bakken (ze zijn nog steeds een heerlijk ontbijt, zelfs zonder het brood), laat ze volledig afkoelen, plaats ze vervolgens in een diepvriesbestendige zak of luchtdichte bak. Je kunt elk nestje individueel in huishoudfolie wikkelen voordat je ze overbrengt naar een zak of bak om vriesbrand te voorkomen.

Ingrediënten

Broodnestjes
Boter
20 g
Arla Biologische halfvolle melk
200 ml
Gist
25 g
Cottagecheese
50 g
Zout
1 tl
Suiker
½ el
Bieslook vers gehakt
50 ml
Krul peterselie vers gehakt
50 ml
Sesamzaad
50 ml
Gezeefd bakmeel (ongeveer 300 ml)
150 g
Tarwemeel (ongeveer 325 ml)
200 g
Eieren
8
Voor het bestrijken
Geklopt eieren
Garnish
Zeezout bijvoorbeeld Maldon
Om te serveren
Koude boter en bieslook

Presenteer je ochtendeieren in een gebakken broodnestje

In dit innovatieve en eenvoudige recept transformeren we gewone ontbijteieren in een buitengewone ervaring. Zelfgemaakte broodnestjes wiegen de eieren en bieden de troostende warmte van versgebakken brood gecombineerd met de romige, zachte dooier van het ei. Het deeg bevat cottage cheese, wat het brood heerlijk zacht en luchtig maakt. Het is de perfecte toevoeging aan je paasochtend ensemble.

Je kunt ook een andere traktatie bakken voor op de ontbijttafel met onze rozenbroodjes met diverse zaden erop. En om af te sluiten met iets zoets, waarom niet onze paascupcakes met banaan en chocoladeglazuur nestjes en dragée-eieren serveren? Ze zullen zowel kinderen als volwassenen zeker imponeren.

Als een zachtgekookt ei, maar dan gebakken

Eieren zijn een klassieke ochtendfavoriet. En als je in de stemming bent om het klassieke zachtgekookte ei opnieuw uit te vinden, bieden gebakken eieren een heerlijk alternatief. Hoewel ze technisch niet gekookt zijn, krijg je toch de zachtgekookte textuur waar we allemaal van houden en van dromen in de ochtend. Het is probleemloos omdat je geen water aan de kook hoeft te brengen en voorzichtig moet zijn bij het toevoegen van de eieren. De oven staat al aan, voor het voorbakken van de broodnestjes, dus het is eenvoudig om een ei voorzichtig in het midden van elk nestje te plaatsen. Probeer het uit, en we verzekeren je, je krijgt dezelfde heerlijke smaak en textuur als bij zachtgekookte eieren - fluweelzacht, lopende dooier en al.

Een leuke manier om een gewoon ontbijt op een buitengewone manier te presenteren

Het transformeren van een eenvoudig ontbijt in iets spectaculairs is eenvoudig met dit recept. Met deze paasnestjes met gebakken eieren prachtig gecentreerd in het nest, kun je gemakkelijk je ochtendroutine verheffen tot een feestelijke en leuke ervaring. Met hun lichte en luchtige textuur, met dank aan de cottage cheese in het deeg, verwennen deze nestjes je smaakpapillen en je ogen. De verse bieslook vult de zachte textuur van de eierdooiers aan en creëert een harmonie van smaken en texturen die zowel bevredigend als heerlijk is. Het is een leuke ontbijttoevoeging voor iedereen.

Maak gepersonaliseerde borden

Aangezien iedereen zijn eigen nestje krijgt, is het eenvoudig om ze te personaliseren. Stel je voor dat je elk gezinslid of brunchgast zijn eigen gepersonaliseerde paasnestje geeft - ze zullen dolblij zijn. Experimenteer in plaats van met zeezout bijvoorbeeld met fijngehakte verse kruiden, witte en zwarte sesamzaadjes, geraspte cheddar of een licht bestuiving van chilipoeder voor een pittige kick. Vraag iedereen wat ze graag op hun nestje zouden willen hebben of verras ze met verschillende om uit te kiezen.