Paas broodjes
Deze heerlijke paasbroodjes zijn geïnspireerd door de Zweedse broodjes genaamd Semlor. Deze paasbroodjes zijn alleen veel frisser en passen wat meer bij de lente met een smakelijke vulling van citroen, vanille, slagroom en lemon curd. De broodjes zijn versierd met eetbare bloemen - en paaseieren natuurlijk. Verwen je visite dit jaar met deze heerlijke paasbroodjes. Wedden dat ze volgend jaar weer komen?
Bereidingswijze
Het deeg
Vulling
Glazuur
Ingrediënten
Deeg
Arla Biologische Halfvolle melk
|
200 ml |
---|---|
Gist
|
25 g |
Algemeen bloem
|
425 g |
Ei
|
1 |
Zout
|
½ tl |
Kardemom
|
1 tl |
Suiker
|
100 g |
Boter
|
100 g |
Ei
|
1 |
Vulling
Marsepein
|
150 g |
---|---|
Slagroom
|
1 dl |
Citroenschil, onbespoten
|
1 el |
Vanillesuiker
|
2 tl |
Lemon curd
|
200 g |
Slagroom
|
4 dl |
Glazuur
Poedersuiker
|
100 g |
---|---|
Citroensap
|
1½ el |
Garnering
Pistachenoten
|
2 el |
---|---|
Stuks dragee-paaseitjes
|
10 |
Naar keuze eetbare bloemen
|