Kipfilets
|
4 |
---|---|
Zout
|
1 tl |
Zwarte peper naar smaak
|
|
Boter
|
2 el |
Aardappelgnocchi
|
400 g |
Babyspinazie
|
65 g |
Kookroom
|
500 ml |
Pesto
|
100 ml |
Balsamicoazijn
|
1 el |
Kippenbouillon
|
1 el |
Geraspte mozzarella
|
150 g |
Verse basilicum
|
1 bos |
Gemengde groene salade
|
---|
Wie houdt er nou niet van een diner uit één pan, één schaal of één bak die in minder dan 40 minuten op tafel staat? De gedurfde, romige en hartige saus, sappige kip en zachte gnocchi toe zullen gegarandeerd in de smaak vallen.
In dit recept heeft de saus al een groene tint door de pesto, waardoor het relatief gemakkelijk is om de spinazie te verbergen. Onze suggestie is om de spinazie in de pesto te verwerken (pureer het even samen in een blender totdat je een gladde consistentie hebt). Bereid het gerecht zoals hierboven beschreven en mochten er vermoedens ontstaan rond de eettafel, geef dan de pesto de schuld van de groener-dan-normale saus.
Hoewel dit gerecht al snel en eenvoudig te bereiden is, zijn er een paar dingen die je van tevoren kunt bereiden om je leven nog gemakkelijker te maken. De saus is er daar een van, net als de pesto en gnocchi als je de extra (en echt de moeite waard) moeite doet om deze zelf te maken. Als je wat inspiratie nodig hebt, bekijk dan hier ons gnocchirecept.
De koning van het Italiaanse comfortfood: elk gerecht op basis van gnocchi is een goed idee voor koude winteravonden. Dit recept bevat bovendien sappige kip en een luxe roomsaus waardoor het nóg heerlijker wordt en dit gerecht zeker een favoriet zal worden voor het hele gezin.