Omelet met spek en tomaten
45 min.
Een ouderwetse omelet bereid in een koekenpan is gewoonweg het beste als een warme lunchgerecht of voor een snelle avondmaaltijd. Hier is het recept voor een klassieke, zelfgemaakte omelet met spek en tomaten. Je kunt variëren met de kruiden, restjes beleg en groenten die je hebt - en zo een smakelijke, snelle en heerlijke maaltijd creëren waarbij je tegelijkertijd de koelkast opruimt.
Bereidingswijze
Tips
Varieer je omelet met de kruiden en/of specerijen die je het lekkerst vindt. Heb je bijvoorbeeld chili in het eimengsel geprobeerd?
Tips
Heb je restjes worst, ham, gekookte aardappelen of groenten - bak ze dan in de pan voordat je het eimengsel erover giet.
Ingrediënten
Omelet
Eieren
|
8 |
---|---|
Room
|
150 ml |
Water
|
100 ml |
Vers gehakte peterselie
|
100 g |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Boter
|
25 g |
Spekblokjes gebakken
|
125 g |
Cherry tomaten
|
150 g |
Garnering
Takjes peterselie
|
---|
Bijgerecht
Roggebroden
|
240 g |
---|