Omelet met spek en tomaten

Omelet met spek en tomaten

45 min.
Een ouderwetse omelet bereid in een koekenpan is gewoonweg het beste als een warme lunchgerecht of voor een snelle avondmaaltijd. Hier is het recept voor een klassieke, zelfgemaakte omelet met spek en tomaten. Je kunt variëren met de kruiden, restjes beleg en groenten die je hebt - en zo een smakelijke, snelle en heerlijke maaltijd creëren waarbij je tegelijkertijd de koelkast opruimt.
ga naar een {groener} alternatief
https://www.arla.nl/recepten/omelet-met-spek-en-tomaten/

Bereidingswijze

  • Klop de eieren, slagroom en water samen in een kom. Voeg peterselie, zout en peper toe.
  • Smelt de boter in een koekenpan (ongeveer 21 cm in diameter) op hoog vuur, maar zonder dat het bruin wordt.
  • Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Roer voorzichtig in het mengsel totdat het begint te stollen - dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Dek de pan af en bak de eierkuchen in 12-15 minuten gaar.
  • Verdeel het spek en de tomaten over de eierkuchen en garneer met peterselie. Serveer de eierkuchen met roggebrood.
Eet smakelijk!
Tips

Varieer je omelet met de kruiden en/of specerijen die je het lekkerst vindt. Heb je bijvoorbeeld chili in het eimengsel geprobeerd?

Tips

Heb je restjes worst, ham, gekookte aardappelen of groenten - bak ze dan in de pan voordat je het eimengsel erover giet.

Ingrediënten

Omelet
Eieren
8
Room
150 ml
Water
100 ml
Vers gehakte peterselie
100 g
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper
Boter
25 g
Spekblokjes gebakken
125 g
Cherry tomaten
150 g
Garnering
Takjes peterselie
Bijgerecht
Roggebroden
240 g