Een van de geweldige dingen van een eenvoudige noedelsoep met kip is dat de noedels alle heerlijke smaken opnemen. De beste noedels voor noedelsoep met kip zijn dan ook noedels die dat doen zonder papperig te worden. Vergeet niet de noedels als allerlaatste toe te voegen om te voorkomen dat ze te gaar worden. Door de restwarmte van het gerecht zullen ze verder gekookt worden, zelfs wanneer je de soep van het vuur haalt, dus het is belangrijk dat je ze nog niet kookt tot ze helemaal zacht zijn. Probeer ze te koken tot ze ongeveer halfgaar zijn en laat de hete soep dan de rest van het werk doen.
Met dit snelle en makkelijke recept voor noedelsoep met kip maak je moeiteloos een verwarmende kom soep die meteen een glimlach op je gezicht tovert. Kom hieronder meer te weten over dit heerlijke comfortfood door onze antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen.
Kerriesoep
|
1 L |
---|---|
Water
|
200 ml |
Kippenhaasjes, in kleine stukjes gesneden
|
300 g |
Gele uien (ca. 150 g), fijngehakt
|
2 |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Gedroogde eiernoedels, in kleinere stukjes gebroken
|
75 g |
Lente-ui (ca. 200 g), in diagonale plakjes gesneden
|
2 bosje |
Rode en gele paprika's (ca. 300 g), in blokjes gesneden
|
2 |
Verse koriander
|
1 bosje |
---|
Volkorenbrood
|
240 g |
---|
Om de ultieme noedelsoep met kip en eiernoedels te maken, raden we je aan het meest malse deel van de kip – de haas – te gebruiken zodat je een heerlijk hartige smaak krijgt. Het resultaat is een heerlijke noedelkerriesoep met kip, gekruid met veel gele kerrie en komijn. De pittigheid wordt verzacht met kokosmelk, en de malse stukjes kip en knapperige groenten maken het tot een volledige maaltijd.
Bent je op zoek naar andere smaakvolle gerechten met kerrie? Bekijk dan zeker ook ons recept voor bloemkoolcurry en kikkererwtencurry.
Wanneer je ons recept voor noedelsoep met kip probeert, krijg je een maaltijd met veel verschillende texturen. De malse kip en uien, de knapperige paprika en lente-uitjes en natuurlijk de zachte eiernoedels absorberen de soep uitstekend. Dit betekent dat de van nature hartige noedels de pittige smaken van de heerlijke kerriesoep absorberen en nog lekkerder worden.
Een ander geweldig noedelrecept is ons recept voor roerbaknoedels. Dit wordt gemaakt met typische ingrediënten uit de Aziatische keuken, zoals edamamebonen, sojasaus, vissaus en natuurlijk heerlijke eiernoedels.
Noedelsoep met kip staat bekend als een van de beste comfortfoods voor een druilerige dag of wanneer je zin hebt in een pittige maaltijd. En daar zijn we het volkomen mee eens. Dit gerecht zit boordevol Aziatisch geïnspireerde smaken en zal je met zijn verschillende aroma's en texturen zeker bevallen.
Op zoek naar ander comfortfood? Bekijk dan ook eens ons recept voor macaroni met kaas als je op zoek bent naar een troostrijke maaltijd met een milder smaakprofiel of – als je het nog wat klassieker wil – een traditionele lasagne of een Italiaanse spaghetti Bolognese.
Als je zin hebt in een pittige noedelsoep, kun je verse rode chilipeper en chilivlokken toevoegen of een pittige specerij zoals srirachasaus erdoor roeren. Andere kruiden die prima bij dit recept passen, zijn gember en cayennepeper, die respectievelijk heel wat pit en een licht rokerige smaak aan het gerecht toevoegen.
Je kunt de ingrediënten voor deze noedelsoep makkelijk aanpassen: gebruik gewoon groenten die je in huis hebt. Kies bijvoorbeeld voor knoflook, paksoi, spinazie, wortels, boerenkool, prei, selderij, mais, champignons en verschillende koolsoorten om te experimenteren met verschillende combinaties van zoete, bittere en uiachtige umami-smaken.