Noedelsoep met kip

Noedelsoep met kip

25 min.
Onze noedelsoep met kip zit boordevol groenten, zachte noedels en kruidige smaken, en biedt dus alles wat je nodig hebt voor een smakelijk diner waar iedereen dol op zal zijn. Deze soep is verrassend makkelijk en snel te maken en is gewoon overheerlijk! Je maakt hem met kerriesoep, malse kip en verse, knapperige groenten, dus zal deze soep zowel bij jong als oud in de smaak vallen. Probeer dit recept voor zelfgemaakte noedelsoep met kip en eiernoedels de volgende keer dat je zin hebt in een heerlijke maaltijd.
https://www.arla.nl/recepten/noedelsoep-met-kip/

Bereidingswijze

  • Giet de kerriesoep en het water in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
  • Voeg kip, ui, zout en peper toe.
  • Laat alles ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur koken. Roer af en toe.
  • Voeg de eiernoedels, lente-uitjes en paprika toe.
  • Laat alles nog 2 minuten doorkoken tot de noedels 'losgekomen' zijn en beetgaar maar niet zacht zijn. Breng op smaak.
  • Doe de noedelsoep in soepborden en garneer met wat verse koriander. Serveer de rest van de koriander samen met het volkorenbrood bij de soep.
Eet smakelijk!
Tip

Een van de geweldige dingen van een eenvoudige noedelsoep met kip is dat de noedels alle heerlijke smaken opnemen. De beste noedels voor noedelsoep met kip zijn dan ook noedels die dat doen zonder papperig te worden. Vergeet niet de noedels als allerlaatste toe te voegen om te voorkomen dat ze te gaar worden. Door de restwarmte van het gerecht zullen ze verder gekookt worden, zelfs wanneer je de soep van het vuur haalt, dus het is belangrijk dat je ze nog niet kookt tot ze helemaal zacht zijn. Probeer ze te koken tot ze ongeveer halfgaar zijn en laat de hete soep dan de rest van het werk doen.

Vragen over noedelsoep

Met dit snelle en makkelijke recept voor noedelsoep met kip maak je moeiteloos een verwarmende kom soep die meteen een glimlach op je gezicht tovert. Kom hieronder meer te weten over dit heerlijke comfortfood door onze antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen.

Wat zit er in noedelsoep met kip?
Een gewone noedelsoep met kip wordt gemaakt met noedels, kip en meestal een aantal verschillende groenten. Afhankelijk van of je bouillon of room gebruikt, is de soep helder of romig. Onze smakelijke versie wordt gemaakt met malse kippenhaas, dikke eiernoedels en verse groenten, zoals lente-uitjes en paprika's, die worden toegevoegd aan een romige kerriesoep op basis van gele kerrie en kokosmelk.
Hoe maak je noedelsoep met kip?
Een kom van deze hartige soep verwarmt lichaam en geest! Om noedelsoep met kip te maken, breng je eerst de kant-en-klare kerriesoep aan de kook en voeg je de kip, ui en kruiden toe. Laat de soep even koken en voeg dan de eiernoedels en groenten toe. Als de noedels beet­gaar zijn, breng je ze op smaak en werk je het gerecht af met verse koriander. Serveer met een sneetje volkorenbrood voor een verwarmende maaltijd.
Hoe kun je noedelsoep met kip indikken?
Als je de soep liever wat minder vloeibaar hebt, kun je gewoon een deel van het water weglaten. Dan krijgt de soep normaal een heerlijk dikke en romige consistentie. Als je het vocht al hebt toegevoegd, maak dan een mengsel van bloem of maiszetmeel en water en voeg dit al roerend beetje bij beetje toe. Zo krijg je ook een dikkere soep.
Hoe lang blijft noedelsoep met kip goed?
Deze zelfgemaakte noedelsoep met kip is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar de restjes na het afkoelen in luchtdichte bakjes. Om het jezelf wat makkelijker te maken, kun je kiezen voor kleinere bakjes, zodat je niet alles opnieuw hoeft op te warmen als je gewoon een snelle lunch wilt. Warm de soep op in de magnetron of in een pan.
Kun je noedelsoep met kip invriezen?
Noedelsoep met kip kun je in luchtdichte bakjes 4-6 maanden in de vriezer bewaren. Je kunt de soep echter het beste zonder de noedels invriezen, want die hebben de neiging vocht op te nemen en worden papperig in de vriezer. Zorg ervoor dat de soep goed afgekoeld is, laat ruimte over in de bakjes zodat hij kan uitzetten en zorg ervoor dat alle stukjes kip ondergedompeld zijn. Laat de soep altijd eerst een nacht ontdooien in de koelkast voordat je hem opnieuw opwarmt en de vers gekookte noedels toevoegt.

Ingrediënten

Noedelsoep met kip:
Kerriesoep
1 L
Water
200 ml
Kippenhaasjes, in kleine stukjes gesneden
300 g
Gele uien (ca. 150 g), fijngehakt
2
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper
Gedroogde eiernoedels, in kleinere stukjes gebroken
75 g
Lente-ui (ca. 200 g), in diagonale plakjes gesneden
2 bosje
Rode en gele paprika's (ca. 300 g), in blokjes gesneden
2
Garnering
Verse koriander
1 bosje
Serveren met
Volkorenbrood
240 g

Romige gekruide noedelsoep met kip

Om de ultieme noedelsoep met kip en eiernoedels te maken, raden we je aan het meest malse deel van de kip – de haas – te gebruiken zodat je een heerlijk hartige smaak krijgt. Het resultaat is een heerlijke noedelkerriesoep met kip, gekruid met veel gele kerrie en komijn. De pittigheid wordt verzacht met kokosmelk, en de malse stukjes kip en knapperige groenten maken het tot een volledige maaltijd.

Bent je op zoek naar andere smaakvolle gerechten met kerrie? Bekijk dan zeker ook ons recept voor bloemkoolcurry en kikkererwtencurry.

Dikke eiernoedels die al het lekkers opnemen

Wanneer je ons recept voor noedelsoep met kip probeert, krijg je een maaltijd met veel verschillende texturen. De malse kip en uien, de knapperige paprika en lente-uitjes en natuurlijk de zachte eiernoedels absorberen de soep uitstekend. Dit betekent dat de van nature hartige noedels de pittige smaken van de heerlijke kerriesoep absorberen en nog lekkerder worden.

Een ander geweldig noedelrecept is ons recept voor roerbaknoedels. Dit wordt gemaakt met typische ingrediënten uit de Aziatische keuken, zoals edamamebonen, sojasaus, vissaus en natuurlijk heerlijke eiernoedels.

Exotisch en smaakvol comfortfood

Noedelsoep met kip staat bekend als een van de beste comfortfoods voor een druilerige dag of wanneer je zin hebt in een pittige maaltijd. En daar zijn we het volkomen mee eens. Dit gerecht zit boordevol Aziatisch geïnspireerde smaken en zal je met zijn verschillende aroma's en texturen zeker bevallen.

Op zoek naar ander comfortfood? Bekijk dan ook eens ons recept voor macaroni met kaas als je op zoek bent naar een troostrijke maaltijd met een milder smaakprofiel of – als je het nog wat klassieker wil – een traditionele lasagne of een Italiaanse spaghetti Bolognese.

Voeg een eigen accent toe

Als je zin hebt in een pittige noedelsoep, kun je verse rode chilipeper en chilivlokken toevoegen of een pittige specerij zoals srirachasaus erdoor roeren. Andere kruiden die prima bij dit recept passen, zijn gember en cayennepeper, die respectievelijk heel wat pit en een licht rokerige smaak aan het gerecht toevoegen.

Je kunt de ingrediënten voor deze noedelsoep makkelijk aanpassen: gebruik gewoon groenten die je in huis hebt. Kies bijvoorbeeld voor knoflook, paksoi, spinazie, wortels, boerenkool, prei, selderij, mais, champignons en verschillende koolsoorten om te experimenteren met verschillende combinaties van zoete, bittere en uiachtige umami-smaken.