Noedelsalade

Noedelsalade

20 min.
Heerlijke zelfgemaakte noedelsalade met een goede dressing, veel knapperige groenten en pinda's. Noedelsalade is eenvoudig en snel te maken en kan zowel warm als koud gegeten worden. Noedelsalade is ook ideaal voor in de lunchbox, op het buffet en als gemakkelijk avondmaal dat van tevoren kan worden gemaakt.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/noedelsalade/

Bereidingswijze

Dressing
  • Klop de ingrediënten voor de dressing samen.
Noedelsalade
  • Doe de noedels in een pan met kokend water en zout.
  • Zet het vuur uit en laat ze 5 minuten staan.
  • Giet de noedels af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  • Doe de noedels terug in de pan en meng de dressing en lente-uitjes erdoor terwijl de noedels nog warm zijn.
  • Voeg de spitskool, wortel, komkommer en paprika toe en meng alles goed. Breng op smaak.
  • Doe de noedelsalade in een serveerschaal, garneer met korianderbladeren en pinda's - en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt gerust andere groenten gebruiken in de noedelsalade - gebruik gewoon wat je in de groentelade hebt liggen!

Ingrediënten

Dressing
Zoete chilisaus
3 el
Vissaus
3 el
Sesamolie of neutrale olie
3 el
Versgeperst limoensap
2 el
Noedelsalade
Gedroogde eiernoedels
100 g
Water
2 L
Grof zout
2 tl
Lente-ui Noedelsalade
2
Fijngesneden spitskool
200 g
Grote wortel, in dunne reepjes (ongeveer 125 g)
1
Komkommer, in dunne reepjes (ongeveer 125 g)
½
Rode paprika, in dunne reepjes (ongeveer 100 g)
1
Garnering
Verse koriander
200 g
Pinda's
100 g