Zachte boter
|
75 g |
---|---|
Bruine suiker
|
50 g |
Bruine bruine suiker
|
75 g |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Ei
|
1 |
Algemeen bloem
|
125 g |
Zout
|
½ tl |
Bakpoeder
|
1 tl |
Pure chocolade 55%, grof gehakt, of chocoladeschilfers
|
125 g |
Volvette room (om te kloppen)
|
150 ml |
---|
Cookies zijn een universele favoriet en dit recept is ongelooflijk eenvoudig te bereiden, het duurt slechts enkele minuten om het deeg te maken en de cookies hoeven nog geen uur in de oven. De afzonderlijke porties maken het bovendien gemakkelijk om precies te berekenen hoeveel je er moet maken.
Vers gebakken cookies in een mok zijn een ideale snack als je bezoekers hebt om iets te vieren. Maak het deeg gewoon van tevoren voor en zet ze vervolgens in de oven voordat de gasten komen, zodat je ze warm kunt serveren aan je blije vrienden! Voeg de gekoelde room, zure room of custard toe en geniet.
Donkerdere chocolade met een redelijk hoog cacaogehalte geeft je cookie in een mok de sterkste, diepste smaak. Je kunt er zelfs wat cacaopoeder overheen doen, voor een dubbele chocolate chip-smaak. Witte chocoladeschilfers zijn lichter en zoeter, en de combinatie van verschillende varianten kan ook heel lekker zijn.
Het toevoegen van een klein beetje koffie aan de mix versterkt de chocoladesmaak, of je kunt ook een beetje vanille gebruiken voor wat extra smaak. Gemalen kaneel, kardemom, nootmuskaat of gember zijn bekende specerijen die de cookies meer smaak geven, maar waarom zou je er ook niet eens wat zout overheen strooien?