Als je je mini wortelmuffins wilt garneren met charmante wortelroosjes, schil dan een paar wortels en gebruik een dunschiller of een mandoline om ze in lange, dunne reepjes te snijden. Om ze makkelijker te kunnen bewerken, kun je de reepjes 30 seconden blancheren in kokend water, daarna schrikken in ijswater en droogdeppen. Dit is niet noodzakelijk, maar het zal het makkelijker maken om mooie roosjes te maken. Rol elke reep strak op vanaf het ene uiteinde om een spiraal te vormen die op een roos lijkt. Plaats ze voorzichtig in het glazuur op de muffins, zodat ze blijven zitten.
Deze mini muffins zijn eenvoudig mee te nemen naar picknicks, lunches onderweg of andere bijeenkomsten, dus maak een extra portie om in de vriezer te bewaren. Wanneer je zin hebt in mini wortelmuffins, neem je er gewoon een paar uit de vriezer en laat je ze ontdooien op kamertemperatuur. We raden aan om ze zonder het glazuur in te vriezen om de beste textuur te behouden.
Wortelen
|
2 |
---|---|
Eieren
|
2 |
Bruine suiker
|
100 ml |
Arla Biologische Melk
|
100 ml |
Boter & koolzaadolie
|
50 ml |
Tarwemeel
|
200 ml |
Bakpoeder
|
1½ tl |
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Kwark
|
150 ml |
---|---|
Poedersuiker
|
50 ml |
Geniet van onze verrukkelijke mini wortelcakejes, een perfecte combinatie van smaak en gemak. Het is onmogelijk om niet te houden van de zoetheid van wortels, kaneel en vanille en de romige smaak van verse kwarkglazuur bovenop. De kwark is licht zuur, wat zorgt voor een smaakvolle balans met al de zoetheid. Mini muffins zijn eenvoudig te maken, en hoewel ze klein zijn, pronken ze met een grote en complexe smaak van de warme en heerlijke specerijen en ingrediënten. De wortels zorgen ervoor dat elke muffin ongelooflijk smeuïg is. En met hun kleine formaat zijn ze gemakkelijk te maken en te serveren voor een menigte. Of het nu een familie paasbrunch of een middagthee is, ze passen perfect in elke setting en voegen een vleugje elegantie en onweerstaanbare smaken toe.
Met hun formaat en eenvoudige bereiding zijn deze mini wortelcake muffins bijzonder handig, vooral bij het serveren aan een menigte. Elke gast kan er gewoon een pakken in plaats van dat je een hele cake moet snijden en serveren, waardoor ze een probleemloze optie zijn voor buffetten, picknicks of zelfs als zoete traktatie in een lunchbox. Ze zijn de ideale keuze voor evenementen zoals paasvieringen, waar je misschien een buffettafel gevuld hebt met paaslekkernijen − en hier is het het beste met een eenvoudige grab-and-go optie. En voor een viering als deze moet de focus liggen op tijd doorbrengen met dierbaren in plaats van het bereiden, opmaken en serveren van eten en desserts, wat betekent dat muffins de perfecte keuze zijn.
Wil je andere muffins proberen? Bekijk dan onze kleurrijke paasei cupcakes met botercrèmeglazuur of deze bananenmuffins met chocoladeglazuur en dragee-eieren voor een paasgeïnspireerde twist.
Het is tijd om creatief te zijn met je bakken. Alles met wortels is eenvoudig op te schudden door de ingrediëntenlijst een beetje aan te passen om de wortelsmaak te laten knallen. Voeg een handvol rozijnen, pure chocoladestukjes of gehakte walnoten toe. Naast de kaneel en vanillepoeder kun je gemalen nootmuskaat of kruidnagel toevoegen, waardoor heerlijk gekruide mini wortelmuffins ontstaan. Om ze nog meer paasachtig te maken, wees creatief met de decoraties. Natuurlijk heb je de optie om wortelroosjes bovenop toe te voegen, maar je kunt ook kiezen voor pastelkleurig glazuur, kleine eetbare bloemetjes of een klein chocolade paasei voor een feestelijke touch.