Lactosevrije mini taartjes met yoghurt en nectarine

Lactosevrije mini taartjes met yoghurt en nectarine

50 min.
Deze heerlijke taartjes komen van www.foodness.nl
https://www.arla.nl/recepten/mini-taartjes-met-lactosevrij-vanilleyoghurt-en-nectarine/

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de bodem (behalve de boter en de eierdooier) door elkaar met een keukenmachine of met je vingers. Voeg de in kleine blokjes gesneden koude plantaardige boter toe, en meng die met je vingers door het deeg tot het ongeveer de structuur van zand heeft. Voeg vervolgens de eierdooier toe aan het beslag, en meng opnieuw. Als het goed is heeft je beslag nu ongeveer de structuur van nat zand. Rol het deeg in wat plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Vet 8 muffinvormpjes in (ik gebruikte siliconen muffinvormpjes, die zijn lekker flexibel) en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dikte. Gebruik een waterglas met een doorsnede van zo’n 10 centimeter om rondjes uit het deeg te steken – 8 in totaal. Vul alle muffinvormpjes voorzichtig met een deegrondje. Duw elk plakje deeg tegen de bodem van de muffinvorm en duw de randen van het lapje deeg voorzicht tegen de randen van de vorm aan, zodat het hele bakje bedenkt is. Bak de deegbakjes in 20 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen. Snijd de nectarines in mooie dunne plakjes. Meng de vanillesuiker met de yoghurt en vul elk deegbakje yoghurt. Verdeel de nectarinepartjes over de de taartjes. Garneer met verse munt en wat honing.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

voor de korst
Bloem
100 g
Suiker
30 g
Plantaardige margarine
70 g
Snufje zout
Eidooier
1
Voor de vulling
150 ml
Nectarines
2
Takje muntblaadjes
1
Honing
1 el
Vanillesuiker
2 el